Боливия - Коста Рика: Битката на аутсайдерите


Н. Гавазов

Боливия - Коста Рика: Битката на аутсайдерите

Боливия- Коста Рика
Стадион: "23 де Агосто", Сан Салвадор
Дата: 08.07.2011 г.
Час: 01:15
Съдия: Карлос Вера (Еквадор)

 

Боливия ще бъде символичен домакин на Коста Рика в мач от втория кръг на груповата фаза на турнира Копа Америка и мнозина специалисти определяха двубоя, като битката между аутсайдерите в групата. Но дали наистина е така? Защото двата отбора се представиха достойно в първите си срещи от провеждащото се първенство на Южна Америка и изненадаха неприятно сочените за лидери техни противници. „Ла Верде" сътвориха истински подвиг в мача на откриването на турнира, завършвайки наравно 1:1 срещу домакините, които с гол на Агуеро 14 минути преди края се измъкнаха от загубата, след като преди това Рохас бе извел боливийците напред в резултата. В този мач възпитаниците на Куентерос бързо се ориентираха към тактиката на „албиселестес", които на практика играха без флангови нападатели и в крайна сметка Тевес, Меси и Лавеци станаха лесна плячка за Риверо, Ралдес и компания.

Коста Рика се представи не по-малко достойно в мача си срещу другия фаворит в групата - Колумбия. След съдийското безумие на Осис, който изгони Бренес в средата на първото полувреме, „тикос" промениха веднага тактиката си и отпред остана само Кемпбъл, а останалите футболисти наситиха опорната зона, като по такъв начин не оставиха никакви празни пространства за Фалкао, Морено и Рамос. Въпреки, че играха повече от час с човек по-малко, костариканците се противопоставиха много успешно на съперника си и позволиха само един път да бъде застрашена вратата на Морейро - за съжаление, тогава падна единствения гол в мача.


Наставникът на Боливия Густаво Куентерос ще заложи на същите 11 играчи, които завършиха изненадващо 1:1 с Аржентина. Схемата на игра ще бъде по принцип същата, както в първия мач: 4-2-1-3, но почти сигурно Кампос и Флорес ще бъдат изнесени малко по-напред от обикновеното, както впрочем и Роблес, така че „Ла Верде" със сигурност ще играе с трима футболисти в нападение - нещо, което боливийците не можаха да си го позволят през цялото време на мача с аржентинците.

Рикардо Ла Волпе ще направи две промени в сравнение с първата среща - на мястото на наказания Бренас ще пусне в игра Елисондо, а на мястото на контузения Гусман - Куберо. Тактическата постройка ще бъде най-вероятно 4-3-2, като в зависимост от развоя на събитията Леал и Салватиера ще изпълняват ролята на флангови полузащитници.


Не е ясно какъв продукт ще ни предложат играчите на Боливия и Коста Рика в двубоя помежду си, но от седемте изиграни мача до този момент в турнира Копа Америка, шест завършиха под 2,5 гола, а три от тях при нулеви равенства. Според мен, няма да видим нещо по-различно и сега. С леко предимство са боливийците, които се възползваха умело от слабостите в защитата на Аржентина и отбелязаха гол във вратата на домакините. Костариканците, с човек по-малко играха смело срещу Колумбия, но едва ли може да очакваме чудеса от „тикос", който дойдоха на турнира с един млад отбор.

По-консервативните играчи могат да заложат на победа за Боливия, но истинско предизвикателство ще бъде, ако играем на точен резултат 2:0 за южноамериканците, които ако успеят да го постигнат, ще оглавят класирането в групата. В случая, коефицентът на bet365 е много добър - 9,50. По-разумно ще бъде обаче, да заложим на равенство през първото полувреме и на Боливия като краен победител - тук коефицентът на bet365 е 5.00.

Прогноза за: Боливия - Коста Рика 1:0

 


Коефициенти от bet365:
Боливия - 2.10
Равен - 3.30
Коста Рика- 3.50

Коефициенти от Offsidebet:
Боливия- 2.00
Равен - 3.20
Коста Тика - 3.50

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
239