Аржентина - Колумбия: Първа победа за домакините


Н. Гавазов

Аржентина - Колумбия: Първа победа за домакините

Аржентина- Колумбия
Стадион: "Бригадиер Генерал Естанислао Лопес", Санта Фе
Дата: 07.07.2011 г.
Час: 03:45
Съдия: Хуан Ернесто Сото Аревало (Венецуела)


Не успяха да утихнат страстите и вълненията от сензационното равенство на домакините на тазгодишното издание на турнира Копа Америка и ето, че Аржентина ще се изправи срещу лидера в група А на първенството на Южна Америка - тима на Колумбия.

Противно на очакванията, „албиселестес" не започна участието си в турнира с победа, дори напротив - спокойно можем да кажем, че благодарение на попадението на Агуеро 14 минути преди края на редовното време, възпитаниците на Серхио Батиста се измъкнаха от унизително поражение срещу считания за аутсайдер отбор на Боливия, който поведе в резултата с гол на Рохас в началото на второто полувреме. Кой знае как би завършил този двубой, ако малко по-късно Морено от гостите се бе възползвал от златния шанс пред себе си.

В тази първа среща се видяха две неща - бездарната игра на Аржентина и треньорските приумици на наставника на домакините. Тевес, Камбиасо и Ди Мария не успяха да реализират положенията си, фрапираща бе липсата на всякакво добро взаимодействие и подсигуряване на нападателите от страна на полузащитниците, въпреки, че играч като Масчерано се намираше в средата на терена, не стана ясно и какво прави Меси като титуляр, а също така какви са функциите на Лавеци. Батиста на практика не се опита да промени нищо и не използва правото си на трета си смяна, в същото време стартовият състав ни кара да зададем някои въпроси: какво търсят двама централни полузащитника в отбора, защо се използва схема на игра 4-3-3, след като на терена няма нито един флангово атакуващ играч и защо не бе сменен Меси, който се превърна в любима играчка за Алварес, Гутиерес и Риверо, които си го прехвърляха един на друг?


В своя първи мач от турнира срещу резервния отбор на Коста Рика, Колумбия също по никакъв начин не успя да впечатли специалистите и не оправда предварителните очаквания за демонстрация на атакуващ футбол. Да, „Лос Кафетерос" победи и след провала на аржентинците се превърна в лидер в група А, но възпитаниците на Ернан Гомес не заслужават никакви комплименти за играта си. С трима нападатели в състава си, колумбийците успяха да застрашат един-единствен път вратата на своя противник и то чак когато главния арбитър остави костариканците с човек по-малко, показвайки незаслужен червен картон на Бренес. Оттам до края на двубоя станахме свидетели на скучен футбол: с човек повече и с чувството на собствена неуязвимост хората на Гомес просто доиграха мача, а бракът в действията им бе повече от досаден - според статистиката, през второто полувреме неточните пасове са били повече от точните!

На днешната пресконференция преди двубоя стана ясно, че Батиста на практика няма намерение да променя тактическата постройка на отбора и ще направи само една смяна - на левия край на защитата вместо Марко Рохо, като титуляр ще започне Пабло Сабалета. В останалата си част всичко остава по старому: схема на игра 4-1-2-3 с Лавеци, Меси и Тевес в атака, Банега и Камбиасо ще заемат места в средата на терена, а в опорната зона ще се разположи Масчерано. Двойката централни защитници ще бъде съставена от Габи Милито и Бурдисо.

Едва ли наставника на Колумбия Ернан Гомес ще заложи на същата схема на игра, каквато приложи в първия двубой на своя отбор. Дори да използва отново трима нападатели, по-вероятно е отпред да остане само Фалкао, а Рамос и Морено да се изтеглят по-назад, което пък от своя страна ще позволи на тримата в средата на терена - Гуарин, Боливар и Агилар да играят на една линия. Това от своя страна би могло да доведе до изменение в стартовия състав и като титуляр да видим Родайега вместо Агилар.


След неочакваното развитие на нещата в група А, интересно ще бъде да видим какво смятат да покажат двата отбора в мача помежду си, който на практика се явява двубой за първото място. Специално за аржентинците победата е жизненоважна, защото при второ равенство, „албиселесте" може да се окаже на трето място в класирането с две точки в своя актив. За Колумбия равенството ще е добре дошло, като то ще отвори пътя на отбора към първото място в групата и почти сигурно ще класира „Лос Кафетерос" за плейофите в турнира.

Все пак, трудно е да си представи човек, че Меси, Тевес, Масчерано и компания ще направят втора грешна стъпка и то срещу отбор, който демонстрира много брак в действията си и не показа, че има някакви идеи в атака срещу един от аутсайдерите на турнира.

Прогноза за: Аржентина - Колумбия 2:0


Коефициенти от bet365:
Аржентина - 1.40
Равен - 4.50
Колумбия - 8.00

Коефициенти от Offsidebet:
Аржентина- 1.364
Равен - 4.60
Колумбия - 8.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
227