Президентът на Сантош не пуска Неймар


И. Ангелов

Президентът на Сантош не пуска Неймар

Луис Алваро Рибейро - президентът на Сантош заяви, че момчето не се продава и няма да напусне това лято. Това е един своеобразен обрат в трансферната сага, след като във вторник Рибейро даде разрешението си 5 европейски клуба да се договарят с клуба за този футболист. Неймар е един от тези футболисти, които се следят най-много това лято.

Реал Мадрид, Челси и Барселона са след подписа му. Испанските медии подозират, че Реал са били на крачка от това да подпишат с Неймар, но сега за Сантош той не се продава, защото е "непродаваем поради технически, пазарни и афектиращи отбора причини."

"Технически, той е най-добрият бразилски футболист. Беше най-важен в похода ни за титли през последните 18 месеца, а и за Бразилия преди Олимпиадата. Той е най-големият идол в национала, докато играе, това не се е случвало от години," това съдържа изявлението на Рибейро.

"В пазарно отношение Неймар е медиен феномен, който се разпознава навсякъде по света. Талантът му да прави брилиантни неща по терена отговаря на неговия чар, който е използван от няколко марки, искащи да комуникират с публиката."

"Неймар е обичан от феновете на Сантош и от звездите в тима, но не само заради начина, по който играе, а и защото е страхотно човешко същество. Неговите думи по адрес на отбора и феновете правят връзката много силна. А тя е и между още няколко милиона бразилци, които му се възхищават въпреки всичко."

Шампионите от Копа Либертадорес ще продължат да изслушват оферти за Неймар, но няма да толерират да се работи зад гърба на представителите на клуба. Рибейро завърши с думите, че веднага след Копа Америка от Сантош ще говорят с Неймар какво ще е най-добро за него и дали ще успеят да го убедят да остане "за много години" в Бразилия.

  Сподели
154