Белети сложи край на кариерата си като футболист


Н. Гавазов

Белети сложи край на кариерата си като футболист

Бившият защитник на Барселона и Челси Жулиано Белети обяви края на 16-годишната си кариера като футболист, позовавайки се на проблеми с ахилеса, като главна причина за своето решение. След серия от контузии, които не му позволиха да играе, през март ветерана разтрогна по взаимно съгласие договора си с Флуминензе и в началото на този месец подписа със Сеара от Форталеза.

Белети, който спечели през 2002 година Световната купа с Бразилия игра и за няколко европейски клуба - Виляреал, Барселона и Челси, с които спечели два пъти Ла Лига и един път Висшата лига на Англия, както и Шампионската лига.

В понеделник, на официалната си страница в Tweeted, с препратка и към личния си блог, Белети обяви за своето решение, което със сигурност ще наскърби неговите фенове.

„Аз днес приключвам с кариерата си на професионален футболист, поради физически проблеми. Колкото и да искам да продължа, тялото ми не го позволява. Ентусиазмът и волята ми не могат да преодолеят болката, която се оказа по-силна. Извинявам се на Сеара и феновете си, че не съм в състояние да изпълня договора си. Благодаря на борда на директорите, че ми даде възможността да опитам", написа в своя блог Балети.

 

  Сподели
159