САЩ и Мексико ще определят победителя в Голд Къп


Н. Гавазов

САЩ и Мексико ще определят победителя в Голд Къп

Финалът за КОНКАКАФ Голд Къп ще бъде между Мексико и САЩ, след като тази сутрин двата отбора постигнаха очаквани победи в полуфиналните си срещи от турнира. Последният двубой, който ще излъчи шампиона на Северна и Централна Америка ще се играе в неделя от 4:00 часа българско време на „Роуз Боул" в Пасадена, САЩ.

Американците, които са домакини на турнира, победиха трудно Панама с 1:0, след гол на Демпси в 76-та минута. Срещата бе равностойна, като футболистите на Боб Брадли контролираха повече топката, но нямаха реални положения за гол. През втората част играта се раздвижи, като пред 22-та се откриха повече положения за гол. Единственото попадение дойде след комбинация между Аду и Донован, за да попадне топката в крайна сметка в Демпси, който успя да намери мрежата на Пенедо и така да класира отбора си за четвърти пореден път на финал в турнира.

В другия полуфинал, който бе напълно равностоен, Хондурас се противопостави сериозно на Мексико, но в крайна сметка загуби след продължения. Мексиканците, които доминираха изцяло в груповата фаза на турнира, сега бяха сериозно затруднени от гъстата защита на своя съперник и през целия мач не успяха да намерят пътя към вратата на Валадерас, като две стопроцентови положения за гол пропила звездата на Манчестър Юнайтед Чичарито. Хондурасците също имаха своите положения за гол, които ако бяха реализирани не се знаеше как би завършил двубоя, но в заключителната фаза на атаките, ударите на Еспиноза и Томас се оказаха неточни. В крайна сметка, в 3-та минута на допълнителното време Де Нигрис откри резултата след асистенция на Барера, а шест минути по-късно голмайсторът асистира на Чичарито за крайното 2:0

 

  Сподели
128