Уест Хем ще вземе трофея от Фиорентина


И. Ангелов

Уест Хем ще вземе трофея от Фиорентина

Фиорентина - Уест Хем Юнайтед
Стадион: Фортуна Арена, Прага
Дата: 07.06.2023 г.
Час: 22:00 ч.

Финалната битка в лигата на конференциите на УЕФА изправя Фиорентина и Уест Хем Юнайтед в Прага. И двата отбора нямат спечелен трофей през това хилядолетие, като последно лондончани спечелиха Интертото през 1999 г. Сега ще се целят и в нов турнир, спечелен по-скоро от съперника, който положи усилия в италианската Серия А, докато впечатлението от тима на Дейвид Мойс е, че в края на сезона той отклони вниманието си от Висшата лига и спести усилия в подготовка за този мач.

"Виолетовите" в крайна сметка постигнаха по-добро класиране в локалното си първенство и завършиха на осма позиция в Серия А. Краят на сезона не бе слаб с 3 победи и 1 равен в последните 4 кръга. Освен това обаче тимът на Винченцо Италиано игра в петък за да победи с 3:1 Сасуоло в последната среща за сезона, докато Уест Хем приключи кампанията си преди седмица.

Уест Хем се класира само на 6 точки над опасната зона в Англия, и голяма част от кампанията тимът бе в битката около дъното. Всичко това обаче не се виждаше в Европа, където Дейвид Мойс изглежда бе насочил усилията си и постигаше цел след цел до финала. Сега "чуковете" ще са отпочинали и подготвени за най-важния мач от сезона.

Можем да очакваме и голове в сряда вечер след като в последните 5 мача на Фиорентина и двата отбора вкарваха голове, а Уест Хем запази суха мрежа само веднъж в последните 5. 

"Чуковете" ще останат фаворити на финала, защото от 14-те си срещи в турнира до тук, те спечелиха 13 пъти и не загубиха.

Прогноза: Фиорентина - Уест Хем Юнайтед 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Уест Хем (Дейвид Мойс)
 
Фабиански
   
Керер
Агерд
Цоуфал
Кресуел
Соучек
Райс
Боуен
Пакета
Бенрахма
Антонио
Кабрал
Иконе
Куаме
Кастровили
Амрабат
Дънкан
Терзич
Венути
Раниери
Мартинез
   
Терачано
 
Фиорентина (Винченцо Италиано)

Обоснована прогноза: Фиорентина - Уест Хем 1:2

  Сподели
915