Месут Йозил сложи край на кариерата си


Н. Гавазов

Месут Йозил сложи край на кариерата си

Бившата звезда на Арсенал и Реал Мадрид Месут Йозил потвърди,че се оттегля от футбола на 34 години. За последно халфът се подвизава с екипа на Истанбул Башакшехир. В кариерата си той спечели титлата в Испания и купата на краля с Реал Мадрид. С екипа на Арсенал спечели купата на ФА 4 пъти.

Легендата изигра 92 мача за националния отбор на Германия, отбеляза 23 гола и стана Световен шампион през 2014-та. След като напусна Арсенал, Йозил се премести в Турция, но не успя да впечатли.

С пост в социалните мрежи той обяви оттеглянето си от професионалния футбол: "Имах привилегията да бъда футболист 17 години и съм изключително благодарен за тази възможност. В последно време претърпях някои травми и стана очевидно, че ще се наложи да сляза от голямата сцена. Кариерата ми беше едно неповторимо изживяване, изпълнено с незабравими моменти. Искам да благодаря на Шалке, Вердер Бремен, Реал Мадрид, Арсенал, Фенербахче и Истанбул Башакшехир, на треньорите и на съотборниците, които се превърнаха в мои приятели".

"Искам да благодаря специално на моето семейство и близките ми. Те бяха неизменна част от моята кариера от ден едно и не спираха да ме подкрепят в добро и лошо. Благодаря и на всички фенове, които показваха любовта си към мен, без значение от обстоятелствата и за кой клуб играя".

ХРИСТО ХРИСТОВ

  Сподели
338