Катар определи обвиненията в подкуп като несъстоятелни


Н. Гавазов

Катар определи обвиненията в подкуп като несъстоятелни

Футболната асоциация на Катар (QFA) излезе с официално изявление в своя защита, в което определя като обидни и несъстоятелни обвиненията, че са подкупвали членове на ФИФА по време на гласуването за страна-домакин на Мондиал 2022. Както е известно, Sunday Times представи меморандум в Комисията за култура и спорт към британската Палата на общините, че Катар е платил по 1.5 милиона долара на двама членове на ФИФА от Африка, за да подкрепят кандидатурата на азиатците.

Миналата седмица Сеп Блатер обяви, че очаква лично да получи доказателствата, за да инициира собствено разследване и намекна, че ако те се окажат верни, ще има нов избор за домакин на Мондиал 2022.

Според официалните лица в Катар целият скандал е част от кампания по компрометиране на победата във вота на азиатската страна, която се справи с конкуренцията на САЩ, Южна Корея, Япония и Автралия.

„Меморандумът съдържа редица сериозни, недоказани и неверни твърдения. Няма конкретни примери за предполагаеми неправомерни действия от страна на организационния комитет, като например плащания към едно или друго лице. Всичко се основава на недоказани слухове и неточна журналистика", се казва в официалното изявление на QFA.

 

  Сподели
99