Стадионът на Ривър Плейт ще е най-големият в Южна Америка


Н. Гавазов

Стадионът на Ривър Плейт ще е най-големият в Южна Америка

Ривър Плейт обяви финалния етап на ремонтните дейности на своя стадион "Ел Монументал“ в Буенос Айрес и добавянето на 3500 седящи места към общия капацитет от 84 567 зрители.

Реновираният стадион ще бъде по-голям от очакваното, а това ще го направи най-големият в Южна Америка, изпреварвайки емблематични съоръжения като "Монументал“ в Лима, Перу (80 093) и "Маракана“ в Рио де Жанейро, Бразилия (78 838).

След приключването на първата фаза бяха направени модификации в оригиналния план, което позволи добавянето на повече места и увеличаването на капацитета на горните трибуни. Първоначално Ривър Плейт бе обявил максимален капацитет от 81 000.

В допълнение клубът пуска в продажба 40 565 стари дървени седалки от стадиона, на който Аржентина стана световен шампион през 1978 година, когато побеждава Нидерландия с 3:1 във финала след продължения.

"Ще дадем приоритет на тези, които са имали щастието да изживеят много красиви моменти на тези седалки, така че да могат да ги притежават като сувенир и да разказват спомените си на внуците“, коментира президентът на Ривър Плейт Хорхе Брито през септември.

Очакванията са, че стадионът ще бъде готов за публика в средата на 2024 година.

  Сподели
350