Чеферин: Аниели не съществува за мен


Н. Гавазов

Чеферин: Аниели не съществува за мен

Президентът на УЕФА Александър Чеферин говори за отношението си към президента на Ювентус Андреа Аниели, един от основателите на Европейската Суперлига.

"Предателството от страна на лидерите на клубовете от Суперлигата? Тук основните герои могат да бъдат разделени на три категории. Бих включил Андреа Аниели в първата. Това е лично. За мен този човек вече не съществува. Мислех, че сме приятели, но той ме лъжеше в лицето до последната минута на последния ден, за да ме убеди, че няма от какво да се притеснявам. А предния ден той вече бе подписал всички документи, необходими за стартирането на Суперлигата.

Във втората категория поставих група ръководители на проекти, които според мен бяха доста близки и съжалявам, че не ми казаха предварително какво ще правят. И накрая, в последната категория са мениджъри, с които не съм имал близки контакти. Не ги обвинявам, но те също ще трябва да страдат от последиците от действията си“, заяви Чеферин.

Припомняме, че Суперлигата бе сформирана от 12 европейски топ клуба: Реал, Барселона, Атлетико (всички от Испания), Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Челси, Арсенал, Тотнъм (всички от Англия), Ювентус, Интер и Милан (всички от Италия). Турнирът трябваше да замени Шампионска лига, но участниците в проекта бяха заплашени с изключване от националните турнири и стартирането беше отменено.

  Сподели
460