Dream Team от ТОП 5 на първенствата на Европа (25.11 - 30.11)


Н. Гавазов

Dream Team от ТОП 5 на първенствата на Европа (25.11 - 30.11)

Безусловно, поредният кръг в Топ 5 на първенствата на Европа премина под знака на „Ел Класико". Очакванията за страховит сблъсък между двата испански гранда не се получи, просто защото Реал Мадрид не намери сили да се противопостави на своя съперник, който от своя страна показа класа от най-висша класа и постигна унищожителна победа с 5:0. На север от Пиринеите, на Мъгливия Албион един друг европейски гранд постигна също смразяваща победа, макар и над по-малко класен съперник. Най-хубавото нещо е, че в тази среща българинът Димитър Бербатов вкара пет гола и влезе завинаги в историята, а още по-хубавото за Сър Алекс е, че Юнайтед е едноличен лидер. В Италия победата на Интер над Парма разхлаби възела около врата на Бенитес, а в Германия Борусия Дортмудн запиsа поредната си победа. Кои са героите на изминалата седмица - само и единствено във FUTBOL TV.

Представяме Ви: Dream - Team за периода 25.11 - 30.11. Тактическата схема е 4-4-2.

 

ВРАТАР

Артур Боруц (Фиорентина)

При гостуването си на Ювентус Фиорентина поведе с ранен автогол на Мота, но през второто полувреме „Старата госпожа" натика своя съперник в наказателното поле и към вратата на „виолетовите" заваляха удар след удар. Там обаче се намираше полският вратар на Фиорентина Боруц, който прояви истински героизъм и спаси не само точката, но и предотврати истински разгром за своите. Артур показа класа кураж за което ние не се поколебахме да го включим в нашия отбор, въпреки допуснатият гол в 82-та минута.

Подгласници: Виктор Валдес (Барселона)

 

ЗАЩИТА


Жерард Пике (Барселона)

Преди Ел Класико очакванията бяха за голово пиршество. Е, то се получи, но само пред едната врата. Едната причина е блестящата игра на каталунците в нападение. Другата е, че отбраната на домакините игра супернадеждно и не остави на Реал никакви шансове. Пике заедно със своите партньори съсече всякакви опити на „белите" да сторят нещо. Къде останаха Роналдо, Йозил и Ди Мария? Нямаше ги. Именно за това на отбраната на Барса може да кажем едно „благодаря". А в линията на защитата беше много приятно да се наблюдава играта на Пике.


Карлес Пуйол (Барселона)

Също част от защитата на каталунците, която неутрализира всички прехвалени звезди на Реал Мадрид. Представи се като истински капитан, който не реагира на провокациите, не допусна позиционно грешки, игра както сме свикнали да го виждаме - смело и самопожертвователно. Полезен за целия отбор. Резултатът - на таблото.


Беноа Асу Екото (Тотнъм)

Левия фланг на отбраната на Тотнъм се оказа непробиваем. Срещу Ливърпул целият отбор на „шпорите" игра до последните мигове на срещата и заслужи победата, в това число и левия защитник се представи блестящо. Екото, който често остава незабележим когато на терена са Модрич или Бейл, се оказва според статистиката, че не е загубил нито едно единоборство! Това означава две неща - стопроцентов коефицент на полезно действие и включване в сборен отбор на FUTFOL TV.


Силван Арман (ПСЖ)

Тежко се очакваше да бъде гостуването на ПСЖ на Олимпик Лион в среща от 15 кръг на Лига 1 и в крайна сметка тези предположения се оправдаха. Двата отбора сътвориха истински трилър, в който Арман бе определен за играч на мача. Въпреки, че не вкара гол, защитникът заслужи това признание, защото изпълни точно задачите за които отговаряше - да опази Бастос и Гомес. И го направи повече от добре - според статистиката, 30-годишният защитник спечели всички единоборства и не само това, но и на няколко пъти се наложи да поправя грешките на Тене. През второто полувреме домакините се отказаха да атакуват по левия фланг, а причината поради която го направиха се казва Арман.


Подгласници: Матс Хумелс (Борусия Дортмунд), Джереми Морел (Лориен), Гонсало Родригес (Виляреал), Лусио (Интер).

 


ПОЛУЗАЩИТА


Нани (Манчестър Юнайтед)

Нани, както и целият отбор на Манчестър Юнайтед проведе един блестящ мач срещу Блекбърн. Именно португалецът направи първото подаване, когато Рууни можеше да вкара, но топката попадна в Бербо. През второто полувреме португалецът записа на сметката си гол и асистенция. Показа както винаги много бързина и активност и бе в основата на успеха на „червените дяволи".


Деян Станкович (Интер)

През ноември кризата в Интер придоби главоломни размери. Срещу Парма хората на Бенитес нямаха друга алтернатива, освен победата. Просто шампионите отдавна изчерпаха всякакви лимити за грешка, ако разбира се имаха намерение да защитят титлата си. А гостите пристигнаха в Милано силно мотивирани и с ясното намерение да вземат нещо от срещата. Но ето, че „нерадзурите" се мобилизираха и пред очите на своята публика успяха да прекършат своя противник, вкарвайки му пет гола. Особено голяма тук беше заслугата на сръбският национал Деян Станкович, който през първото полувреме за две минути обърна резултата от 0:1 на 2:1. А 15 минути преди края на мача оформи и своя хеттрик, с което не остави никакви шансове на Парма. А всички се притесняваха как ще се представи Интер без Ето'о. Оздравя ли Интер?


Шави Ернандес (Барселона)

Полузащитникът на каталунците направи срещу Реал Мадрид серия от невероятни изпълнения в средата на терена и постави началото на разгрома на историческия враг на „блауграна". Не загуби нито едно единоборство и 90 минути не отстъпи от своите позиции за които отговаряше. Барса използва над 600 паса за да наложи волята си, но една пета от тези подавания дойдоха именно от Шави. Има ли друго доказателство, че това е един от най-добрите полузащитници в света?


Анатолий Тимошчук (Байерн Мюнхен)

Тимошчук започна да получава игрова практика в Байерн след като Ван Бомел се контузи. В навечерието на поредният кръг в Бундеслигата въпросът беше кой ще играе: украинецът или холандецът. Ван Гаал реши да заложи на първия и не сбърка, пренебрегвайки сънародника си. В крайна сметка, Анатолий направи един блестящ мач, оформи дубъл срещу Айнтрахт и се превърна в герой на мача. Това не остана незабелязано от специалистите, които заедно с Шахин го определиха за играч на кръга. Ние пък го включихме в символичния отбор на FUTBOL TV.


Подгласници: Андрес Иниеста (Барселона), Парк (Манчестър Юнайтед), Карик (Манчестър Юнайтед), Самир Насри (Арсенал)

 


НАПАДЕНИЕ

Давид Вия (Барселона)

Давид Вия получи място в символичния отбор на FUTBOL TV заради блестящата си игра в Ел Класико. За този пост имахме огромни колебания, защото испанският национал вкара две попадения, за разлика от Ди Натале, който отбеляза хеттрик. Но головете на Вия, заедно с асистенцията му означават много. Това бе една голяма вечер за испанският национал, от когото се очакваше да оправдае похарчените за него пари. През първото полувреме нападателят на Барса игра прекрасно на левия фланг и подаде на Педро, който увеличи резултата. А през второто полувреме оформи своя дубъл в мача, след асистенции на Меси, който го изведе сам срещу Касияс, но Давид показа хладнокръвие и бе безпощаден. При всички положения Вия вече има място в сърцата на феновете на „блауграна".

 

Димитър Бербатов (Манчестър Юнайтед)

В Топ-5 на първенствата на Европа рядко се случва някой да вкара пет гола. Но именно това направи Бербатов в събота вечер срещу Блекбърн. На „Театъра на мечтите" нападателят сътвори истински подвиг, с който накара недоброжелателите си да замлъкнат, а ние да се почувстваме горди, че сме българи. Попадна в историята и в момента Бербо е единственият чужденец във Висшата лига на Англия, отбелязал пет гола в един мач! А освен това, в най-силното първенство на планетата само още трима футболисти имат подобно постижение!

Подгласници: Уго Алмйда (Вердер), Лионел Меси (Барселона), Аршавин (Арсенал), Ди Натале (Удинезе).

 

Старши треньор

Пеп Гуардиола (Барселона)

Отборът ти да бие Реал Мадрид с 5:0 и то при положение, че начело на противника стои Жозе Моуриньо няма как да остане без внимание. Каквото и да си говорим, но каталунците изнесоха истински урок на своя исторически враг, унизиха го и в крайна сметка изпревариха в класирането. Според статистиката, Гуардиола е единственият треньор в историята на Барселона, който в началото на кариерата си е постигнал пет поредни победи над Реал! А тази в понеделник вечер наистина ще се помни още дълго.

 

  Сподели
156