Швайнщайгер обяви за край на кариерата си на футболист


Н. Гавазов

Швайнщайгер обяви за край на кариерата си на футболист

Полузащитникът на Чикаго Файър Бастиан Швайнщайгер обяви в профила си в Инстаграм, че прекратява състезателната си кариера.

"Скъпи фенове, време е да обявя, че приключвам спортната си кариера в края на сезона. Благодаря на всички мои отбори, а именно на Байерн Мюнхен, Манчестър Юнайтед, Чикаго Файър и германския национален отбор - вие направихте кариерата ми невероятна! Разбира се, благодаря на семейството ми за подкрепата. Тъжно ми е да се сбогувам с кариерата на играча, но с нетърпение очаквам нови предизвикателства в живота. Винаги ще бъда верен на футбола. Времето, посветено на този спорт, завинаги ще остане в сърцето ми! Ваша Басти“, написа Швайнщайгер на страницата си в Instagram.

В кариерата си Швайнщайгер спечели редица отличия, в това число световната титла с Германия, трофея в Шампионската лига с Байерн, осем пъти титлата в Германия, седем пъти купата на Германия и веднъж купата на Англия.

Веднага след тази новина  стана ясно, че старши-треньорът на националния отбор на Германия Йоахим Льов е готов да предложи работа в щаба си на Швайнщайгер.

  Сподели
81