Финалът в африканската Шампионска лига завърши със скандал


Н. Гавазов

Финалът в африканската Шампионска лига завърши със скандал

Със скандал завърши срещата-реванш от финала на африканската Шампионска лига между Есперанс (Тунис) и Видад Казабланка (Мароко).

Първият мач между вата тима приключи без победител - 1: 1. Във втория мач  на терена на Есперанс домакините откриха малко преди края на първото полувреме. В 59-та минута гостите изравниха, но главният съдия Бакари Гасама от Гамбия отмени попадението заради съмнения за засада. Играчите на Видад Казабланка поискаха моментът да бъде преразгледан с помощта на VAR. Това решение на гостуващия отбор предизвика силна реакция от страна на 60-хиляди фена на домакините, които започнаха да хвърлят чужди предмети на полето и да използват пиротехника. Главният арбитър обаче не успя да използва видео повторение поради техническа повреда във VAR.

В резултат на това играчите на Видад Казабланка отказаха да продължат мача. Дори президентът на Африканската конфедерация по футбол Ахмад Ахмад се намеси, но и той не успя да убеди мароканците да променят решението си.

В крайна сметка, след прекъсване за около 90 минути,  главният съдия на срещата обяви край на мача, който завърши при резултат 1:0 за домакините.

  Сподели
415