Dream Team от ТОП 5 на първенствата на Европа (15.09 - 21.09)


Н. Гавазов

Dream Team от ТОП 5 на първенствата на Европа (15.09 - 21.09)

Както обикновено, от Futbol TV отново сме с пулса на Топ първенствата на Европа. За разлика от миналата седмица обаче, сега в нашия състав попаднаха футболисти, които са добре познати в България. Явно големите имена решиха да напомнят за себе си и по един или друг начин - успяха. А най-хубавото нещо е, че място в отбора на Futbol TV намери и Героят на седмицата - Димитър Бербатов.

Представяме Ви: Dream-Team за периода 15.09 - 21.09. Тактическата схема е 3-4-3.


ВРАТАР

Давид Де Хея (Атлетико Мадрид)

Много рядко в Dream Team на Futbol TV място може да намери вратар, който е допуснал гол, а да не говорим за цели два. През миналия сезон имахме два такива случая, а ето, че ни се наложи отново да направим изключение. Независимо от допуснатите си голове, младият страж на „дюшекчиите" проведе отличен мач. Именно благодарение на него домакините до последно запазиха надеждите си за спасение. Меси и Пике си вкараха положенията от упор и Де Хея нямаше какво да стори, както и нито един вратар в света, но останалите му отигравания бяха просто блестящи.

Подгласници: Маркус Ханеман (Уувърхямптън), Стив Манданда (Олимпик Марсилия)


ЗАЩИТА

Жерард Пике (Барселона)

Още дин герой от мача Атлетико Мадрид - Барселона. Пике изигра двубоя  срещу „дюшекчиите" на обичайно високото си равнище. Защитникът действаше спокойно, уверено и безгрешно. Неутрализира напълно Агуеро и Форлан, на всичкото отгоре вкара и втория гол за отбора си. Както се оказа по-късно - решаващ за победата на „блауграна" на един от най-негостоприемните стадиони.


Кристофър Самба (Блекбърн)

Защитникът на Блекбърн демонстрира много качествен футбол от началото на сезона, но срещу Фулъм надмина себе си. Справи се блестящо в своята зона и не загуби нито едно единоборство с Дембеле, както и не позволи на противников играч да застраши вратата на Робинсън. На всичкото отгоре отбеляза и гол - единствен за отбора му.


Чиро Капуано (Катания)

Левият защитник на сицилианци никога няма да забрави вечерта на „Сан Сиро" след равенството 1:1 срещу Милан. Капуано се бореше като лъв срещу Роналдиньо и защитаваше много здраво зоната си в отбраната на „слоновете". А впечатляващ ще остане и гола, който вкара от 30 метра и накара „Сан Сиро" да замлъкне.

Подгласници: Юто Нагатомо ( Чезена), Мамаду Сахо (ПСЖ), Глен Джонсън (Ливърпул)

 

ПОЛУЗАЩИТА

 

Синджи Кагава (Борусия Дортмунд)

Герой на рурското дерби стана младия японец Синджи Кагава. Полузащитникът игра в стил Лионел Меси - колкото пъти топката попаднеше в него, толкова ситуацията за противника ставаше „напечена", а защитниците му се паникьосваха. Може би защото за националния си отбор играе като нападател, но в Борусия той изпълнява ролята на полузащитник. Откри резултата в 19 минута, а през второто полувреме оформи и дубъл, като гола му бе решаващ за победата на Борусия.

 

Милош Красич (Ювентус)

Сръбският национал отново намира място в символичния отбор на Futbol TV . Има защо. Красич игра блестящо срещу Удинезе, а със своята бързина той притесняваше отбраната на домакините при всяко нахлуване в полето на домакините. Sky Italia го обяви за герой на мача, а Tuttomercato го оприличи с Павел Недвед. Само да допълним, че в актива си записа и две асистенции. Не е задължително да вкараш гол, за да намериш място в Dream Team. Понякога е достатъчно с играта си да станеш двигател за победата на своите. А Ювентус победи и то с 4:0 като гост.

 

Флоран Малуда (Челси)

Малуда, както и целия отбор на Челси се намира в прекрасна форма от началото на сезона. За пореден път „аристократите" постигнаха разгром над противника си, като в случая потърпевш бе Блекпул. Французинът пък оформи поредния си дубъл. През второто полувреме имаше шанс и за хеттрик, но не успя да се възползва напълно.


Марсел Ризе (Майнц 05)

Бившият младежки национал на Германия изигра съществена роля за победата на своя отбор срещу участника в Шампионската лига Вердер Бремен. И то на неговия стадион! Игра великолепно въпреки, че бе изтеглен доста назад - в опорната зона, неутрализира напълно опитите на Арнаутович и Алмейда да комбинират, успя в известна степен да прекъсне връзката Марин - Хънт - Арнаутович, вкара и първия гол за отбора си, а на сметката му ще прибавим и подаването за втория, с който Вердер изпиха горчивата чаша до дъно. А ето, че Майнц 05 поведоха в класирането на Бундеслигата.


Подгласници: Нани (Манчестър Юнайтед), Алу Диара (Бордо), Клаудио Маркизио (Ювентус).

 

 

НАПАДЕНИЕ


Павел Погребняк (Щутгарт)

Нищо не оказваше преди срещата на какво ще станем свидетели. Щутгарт излязоха в този мач като последни в класирането, а техния противник Борусия Мьонхенгладбах със самочувствието, че записаха вече една победа и равенство и с намерение да откраднат нещо. Сметките им явно не бяха уточнени с домакините, които осъществиха истински погром над противника си, побеждавайки го със 7:0!! В основата на тази саморазправа стоеше един човек - Погребняк, който направи хеттрик, а още на два пъти накара белгийския вратар на гостите да трепери. Със сигурност Байли се зарадва, когато в 74 минута видя да сменят руснака с Марика, лошото е, че след шест минути и резервата му вкара гол.


Самуел Ето'о (Интер)

За разлика от останалите нападатели, които включихме в Dream Team на Futbol TV , Ето'о направи „само" дубъл. Но забележете къде: на „Барбера", където от 18 месеца Палермо не бе губил, а в последните си 29 срещи домакините имаха 21 победи! За осем минути през второто полувреме, с два точни удара камерунеца обаче матира Сиригу. С това донесе победата за шампиона, както и докара до нервна криза президента на Палермо Маурицио Дзампарини.


Димитър Бербатов (Манчестър Юнайтед)

Мислехте ли си, че щяхме да пропуснем Играча на кръга във Висшата лига на Англия, фокусника който направи хеттрик не срещу кой да е, а Ливърпул и втория футболист в историята на Юнайтед, който прави хеттрик срещу вечния враг, човекът  направил  разликата между „червените дяволи" и „мърсисайдци"?

За да не бъдем обвинени в пристрастност, винаги сме били много взискателни към Бербо и нападателя на Манчестър Юнайтед почти не намираше място в нашия отбор през миналия сезон. Сега обаче и за най-предубедените очевидното е факт - българинът изигра мача срещу Ливърпул по най-блестящ начин, показа сила и мощ при въздушните двубой, надигравайки в първия Фернандо Торес, а при втория мощния Карагър. По най-невероятен начин отбеляза и второто си попадение - със задна ножица, която накара „Олд Трафорд" да се изправи на крака, Рейна да се чуди какво стана, а всички ние да се убедим, че българина притежава пищно въображение. С трите си гола в този мач Бербатов влезе завинаги в най-новата история на Манчестър Юнайтед, спечели най-после сърцата на „червените" фенове и с действията си показа за пореден път, че Сър Алекс е прав да му се доверява, а ние да се вслушваме в думите на шотландския специалист.


Подгласници: Дидие Дрогба (Челси)

 


Старши треньор: Томас Тухел (Майнц 05)

Тук изпитахме известни колебания в нашия избор: дали да се спрем на Сър Алекс или на Гуардиола. Единият излезе победител в сблъсъка с „вечния враг", но пък в случая противникът му според неговите думи не показа нищо. Другият пък излезе победител срещу традиционно неудобен противник, от който загуби през пролетта. Спряхме се обаче на Томас Тухел, защото наставника на Майнц 05 заведе момчетата си на „Арена Везер" срещу участника в Шампионска лига и един от кандидатите за титлата, и явно успя да им внуши, че може да се приберат с трите точки. Освен това той подреди своите футболисти по начин, който не позволяваше на противника да застраши вратата на Веткло, а в същото време позволяваше бързи и мълниеносни набези в полето на Вердер. В крайна сметка Майнц 05 победи и то с 2:0 и съвсем заслужено поведе в класирането на Бундеслигата. Преди старта на новия сезон някой щеше ли да повярва? Нека само напомним, че в останалите си срещи хората на Тухел минаха през Щутгарт, Волфсбург и Кайсерслаутерн. Няма как да не отдадем заслуженото на човека, който накара специалистите да заговорят за непретенциозния му отбор.

 

  Сподели
252