Dream Team от ТОП 5 на първенствата на Европа (07.09 - 14.09)


Н. Гавазов

Dream Team от ТОП 5 на първенствата на Европа (07.09 - 14.09)

Европейските шампионати набират постепенно скорост, но грандовете все още търсят своята идентичност и най-добра форма, и заедно с това се случиха някои сензационни резултати, които няма как да не намерят отражение и в нашия символичен отбор. Поради това място в тима намериха не толкова известни футболисти, но футбола се играе от хора, а играта за това е прекрасна, защото е непредсказуема.

Представяме Ви: Dream-Team за периода 07.09 - 14.09. Тактическата схема е 4-4-2.

 

ВРАТАР

Франческо Антониоли (Чезена)

Повече от 90 минути вратаря на Чезена имаше срещу себе си Пато, Ибрахимович, Роналдиньо и Робиньо, но въпреки, че ветерана навърши 41 години във вторник, той се справи блестящо със единствената си задача - да не допусне гол.

Подгласници: Бут (Байерн Мюнхен), Калатаюд (Херкулес).


ЗАЩИТА


Исак Ворса (Хофенхайм)

Трета поредна победа за Хофенхайм и ето, че отбора е лидер в класирането. Срещу Шалке 04 в чиито състав бяха Хунтелаар и Раул някои специалисти отдаваха предимството на гостуващия отбор. Не така мислеха разбира се възпитаниците на Рангник, които излязоха пределно мобилизирани и не позволиха на противника си да създаде опасни положения. Голяма заслуга разбира се за това има защитата на Хофенхайм и особено Ворса и Шимунич. Ние отдаваме обаче нашите предпочитания за защитника от Гана, който в 37 минута простреля не кой да е а Нойер, след което домакините затвориха играта и подлудиха съперника си. Ключов гол на Ворса и съвсем заслужено намери място в нашия отбор.


Мате Дебюси (Лил)

В срещата между Лил и Ланс най-добрите играчи на терена бяха Кабайе, Жервиньо и Дебюси. Десният защитник играе много стабилно от началото на сезона и както се очакваше не направи изключение и сега - спечели 12 от 14 единоборства, успешно опази зоната си, и активно се включваше в атаките на своите съотборници. В крайна сметка отбеляза и гол, с който сложи точка на спора. Играч на кръга според L'Equipe, а ние сме на мнение, че лидера на Лил заслужава да намери място в символичния ни отбор.

Лусио (Интер)

Понякога наричат централния защитник на Интер „Стената". Явно тези които го правят имат основание за това, защото срещу Удинезе например Лусио не загуби нито едно единоборство срещу Ди Натале! Като цяло „нерадзурите" трудно достигнаха до победата, но все пак останаха единствения гранд, който я постигна в изминалия кръг. Не може да поставим под съмнение и лидерските качества на бразилеца, който продължава да вкарва голове, както го направи и сега.


Хо Памарот (Херкулес)

Сензационната загуба на Барселона насред „Ноу Камп" срещу новака Херкулес се дължи освен на голмайсторските качества на Валдес, но също така и на добрата игра в защита на гостите. Да дойдеш в бърлогата на лъва и да не допуснеш гол - колко отбора са го правили! Голяма заслуга за това има освен вратаря Калатаюд, но и бившия играч на Портсмут и Тотнъм, който със своите безкомпромисни действия отчая напълно Вия и Къркич, а по-късно и Педро.

Подгласници: Антолин Алкарас (Уигън), Себастиан Скилачи (Арсенал), Гай Демел (Хамбургер), Педро Жеромел (Кьолн)

 


ПОЛУЗАЩИТА


Майкъл Есиен (Челси)

За пореден път Челси направи силен мач въпреки, че отбеляза само три гола, а не шест. При това две от попаденията бяха дело на централния полузащитник Есиен, който показа добро чувство за пласиране и добра игра на втория етаж. Отделно ганаецът се справи отлично в своята зона и нямаше никакво отношение към гола на „чуковете".


Сеск Фабрегас (Арсенал)

На пръв поглед испанския национал не отбеляза нито един гол срещу Болтън. Обаче ако се вгледаме в играта му ще видим, че той бе двигателя за своите и интересно щеше да бъде какво би представлявал Арсенал без него? Сеск освен, че създаде огромни главоболия на противниковите защитници, записа три асистенции, а увереността му се отрази и на съотборниците, които бяха безмилостни към своя съперник.


Тим Кейхил (Евертън)

И ето - убиецът на победата за Юнайтед. Лидерът на Евертън често изправяше проблемите на съотборниците си в атаката, връщаше се и назад, но най-важното което направи - вкара гол секунди преди последния съдийски сигнал и отне победата на „червените дяволи".


Даниеле Конти (Каляри)

Кой можеше да предположи, че в навечерието на мача Каляри - Рома вицешампионът ще загуби и то с толкова ужасяващ резултат? Това обаче се случи, колкото и невероятно да изглежда, а главен „архитект" на победата на сардинците стана опорния полузащитник Даниеле Конти, въпреки че игра само 24 минути. Първо той вкара гола с който отбора му поведе, а след това принуди Никола Бурдисо да го събори за дузпа, която Матри реализира. На всичкото отгоре централния защитник на Рома получи и червен картон, което предреши мача. 24 минути игра, а толкова много работа!

Подгласници: Нани ( Манчестър Юнайтед), Матю Валбуена ( Олимпик Марсилия), Милош Красич (Ювентус)

 

НАПАДЕНИЕ


Нелсън Валдес (Херкулес)

Това е един от героите на седмицата. Именно двата точни удара на парагваеца донесоха победата на скромния Херкулес срещу страшилището Барселона и то на „Ноу Камп". Авторът на дубъла доказа, че не е сбъркал, пристигайки в Испания. Вместо да бъде първа резерва в Дортмунд, той сега е на гребена на вълната и в основата на подвига на Херкулес.


Ерон Богдани (Чезена)

Не е сигурно дали в нашия състав ще се появяват често албански футболисти, но в този кръг тази чест заслужи нападателя на Чезена Ерон Богдани. Благодарение на него скромния отбор на Чезена победи Милан с 2:0. Във 29 минута Богдани получи топката в наказателното поле на „росонерите", надскочи Папастатопулос и откри резултата. Малко преди края на полувремето албанецът надбяга Гатузо и със страхотен пас изведе Джакерини сам срещу Абиати, за да стане в крайна сметка резултата 2:0. Може би Милан не биваше да харчат толкова много пари пари за Ибрахимович и Робиньо?

Подгласници: Никола Поци (Сампдория), Хименес Лопес (Малага), Димитър Бербатов (Манчестър Юнайтед)

 

Старши треньор: Естебан Виго (Херкулес)

Най-много в нашия избор бяхме затруднени от треньорския пост. За тук имаше доста кандидати, които заслужават признание, но в крайна сметка се спряхме на наставника на малкия Херкулес. Не може да не отбележим, че Естебан Виго доведе своята чета на огромния „Ноу Камп" и ние не може да знаем той какво е казал на своите възпитаници, но футболистите му играха много мотивирано и най-важното - повярваха в мечтите си.

На пръв поглед гостите излязоха с един нападател - Трезеге, но реално погледнато наставника така подреди своите футболисти, че се получи схема с трима нападатели. Да дойдеш в сърцето на лъва и да играеш с трима в атака си е чисто безумие, но ето, че се получи. Освен това Виго постави атакуващия си полузащитник Гомеш зад Трезеге, а отзад в опорната зона се разположиха Агилар и Фрицлер, които успешно затваряха пространствата в зоните си. В крайна сметка всички видяхме какво се случи, а голяма заслуга за това има и треньора на Херкулес, който реално погледнато надигра своя колега Гуардиола.

 

  Сподели
212