Уелс намери служебен треньор за мача с България


Н. Гавазов

Уелс намери служебен треньор за мача с България

Брайън Флин беше назначен за служебен селекционер на уелския национален отбор и ще води тима в квалификациите на Евро 2012 следващия месец срещу България и Швейцария, съобщи официалният сайт на ФИФА. Флин, който е работил като треньор на младежкия национален отбор на Уелс, поема поста от напуснали Джон Тошак.

„Футболната асоцияция на Уелс има удоволствието да Ви съобщи, че г-н Брайън Флинще работи като служебен мениджър на националния отбор на Уелс за предстоящите квалификации за Евро 2012 през октомври", се казва в официалния сайт на уелската Федерация.

„Естествено, че се чувствам горд като уелсец да работя това, което винаги съм искал. Разбирам, че става дума само за два мача, но аз ще дам всичко от себе си, за да постигнем добри резултати", заяви от своя страна Флин.

Дейвид Уилямс и Алън Къртис, които са му помощници в младежкия тим, ще му помагат и в двубоя с България в Кардиф и с Швейцария в Базел четири дни по-късно.

54 годишния специалист е в основата на развитието на такива играчи като Гарет Бейл и Аарон Рамзи. Като футболист е изиграл 66 мача за Уелс и е един от играчите достигнал до четвъртфинал на Европейското първенство по футбол през 1976 година, когато Уелс загуби от Югославия.

 

  Сподели
202