Dream Team от ТОП 5 на първенствата на Европа (25.08 - 31.08)


Н. Гавазов

Dream Team от ТОП 5 на първенствата на Европа (25.08 - 31.08)

Най-накрая стартираха първенствата на Италия и Испания, с което конкуренцията за място в седмичния Dream Team на Futbol TV стана по-ожесточена и невероятна. Героите на кръга във Висшата лига на Англия, италианската Серия А, немската Бундеслига, френската Лига 1 и испанската Ла Лига - само и единствено във Futbol TV.


Представяме Ви: Dream-Team за периода 25.08 - 31.08. Тактическата схема е 4-4-2.


ВРАТАР

Брад Фридъл (Астън Вила)

Не остарява душата на един от най-опитните вратари във Висшата лига на Англия. 39 годишния американски страж на Вила извърши серия от впечатляващи спасявания - поне осем на брой, с което запази вратата си недостъпна за Евертън и помогна на своите да вземат трите точки.


Подгласници : Виктор Валдес (Барселона), Емилио Вивиано (Болоня)

 


ЗАЩИТА


Абдулай Конко (Севиля)

Противникът на Севиля в първия кръг не бе един от най-силните отбори в Примерата, но затова пък четвъртия в миналия шампионат бе длъжен да победи и то уверено, за да усмири гнева на своите фенове от провала в Шампионската лига. С тази задача андалусците се справиха успешно, а защитника Конко се оказа голям любител да вкарва голове - или във вратата на Палоп, или в чуждата. В случая той отбеляза половината попадения за своя отбор, с което няма как да не му отдадем дължимото - все пак Абдулай е десен защитник, а не нападател.

 

Тиаго Силва ( Милан)

Лече не успя да огорчи Милан, но и нямаше особени шансове да го направи, главно заради добрата игра в защита на „росонерите", които в това отношение се справиха на сто процента. От ариегарда на миланци обаче не може да не отдадем заслуженото на Тиаго Силва, който освен всичко друго се включваше мощно в атаките на съотборниците си. Нека отбележим, че първия опасен момент в мача бе негово дело, а по-късно след изпълнение на ъглов удар вкара и гол. Важното е, че бразилеца продължи да играе без грешка, с което намери и място в нашия отбор.


Хосе Нунес (Майорка)

Капитанът на Майорка изигра отлично мача срещу сочения за фаворит отбор на Реал Мадрид. Лидерът на „Елс Баралетс" направи всичко възможно, за да избегне тима му фиаското от миналия шампионат срещу „белите" и да не допусне дебюта на Моуриньо да започне с победа. Отличен организатор на защитата, той се включваше и в атаките и подпомагаше действията на де Гузман и Кастро.

 

Даниеле Портанова (Болоня)

Не може да остане незабележима играта на защитата на Болоня, която в първия кръг на Серия А, заедно със своя вратар удържа равенството срещу Интер. Възпитаниците на Бенитес какво ли не сториха, хвърляйки всички сили за да намерят ключ към вратата на Вивиано, но така и не успяха да го направят. От защитата на Болоня пък място в нашия отбор намери Портанова - централния защитник на домакините срещу който Ето'о и Милито се оказаха безпомощни.

Подгласници: Марсел Шмелцер (Борусия Дортмунд), Родней ди Лима (Кайзерслаутерн), Ашли Коул (Челси), Неманя Видич (Манчестър Юнайтед)

 

 

ПОЛУЗАЩИТА

 

Тео Уолкът (Арсенал)

Този път Уолкът не успя да направи хеттрик както в предишния кръг, но отново бе полезен за своя отбор при победата над Блекбърн и то на негостоприемния му стадион. Впрочем Тео вкара първия гол за своите в 20 минута, с което и даде предимство в резултата, а след това помагаше и на защитата, когато Роувърс отчаяно търсиха изравняването.

 

Нани (Манчестър Юнайтед)

След равенството срещу Фулъм, „червените дяволи" посрещнаха друг лондонски отбор - Уест Хем, когото разгромиха с 3:0. В този мач, освен красивия гол на Бербо, сме длъжни да отбележим играта и на Нани. Талантливото португалско крило започна да изпълнява своя потенциал и за малко да вкара гол в добавеното време на първото полувреме. Все пак това му се отдаде през втората част след подаване на Рууни, а до края на мача търсеше начин да оформи и дубъл.


Уго Родалега (Уигън)

Ако някой заслужава внимание от състава на Уигън, то това несъмнено е Родалега. На фона на отчайващата серия на тима в първите два мача, колумбиецът изглежда звезда. В изминалия кръг „латиксите" съвсем неочаквано победиха Тотнъм и то на неговия стадион, а главното действащо лице бе именно Родалега, който в края на мача успя да прати топката зад Гомес и в крайна сметка да донесе трите точки за Уигън.

 

Алу Диара (Бордо)

Цяло лято спекулации пращаха капитана на Бордо в различни отбори. В крайна сметка Диара си остана капитан на „жиродинците" и в изминалия кръг отборът му срещна Олимпик Марсилия - един от тимовете за когото бе спряган да премине. Точно срещу марсилците полузащитника показа своето истинско лице, покривайки централната зона повече от успешно, а също така взе участие във всички атаки на своите срещу провансалците. В крайна сметка L'Equipe му постави най-висока оценка от всички футболисти взели участие в изминалия кръг, а за Futbol TV това е и едно от основанията да го включи в отбора на кръга.


Подгласници: Патрик Херман (Борусия Мьонхенгладбах), Роналдиньо (Милан), Димитри Пайе (Сент Етиен), Яя Туре (Манчестър Сити)

 


НАПАДЕНИЕ

Алешандре Пато (Милан)

Пато, както и целия Милан започна сезона забележително. Отново както преди година бразилецът оформи дубъл в първия кръг на Серия А. Отначало нападателя получи топката в десния край на наказателното поле и мощно я прати в далечния ъгъл, откривайки резултата. А след десет минути оформи и дубъл, след изящно подаване от страна на Роналдиньо, който го изведе очи в очи с вратаря на Лече. Ако Пато продължава по същия начин, то със сигурност не бива да се бои от конкуренцията в лицето на Златан Ибрахимович.


Диего Форлан (Атлетико Мадрид)

Диего Форлан не се представи по най-добрия начин в мача за Суперкупата на Европа. Дори се появиха мнения, че уругваеца няма да се възстанови от успешния за себе си Мондиал. Но още в първия кръг на Ла Лига тези съображения бяха опровергани. Форлан поведе своите съотборници напред и вкара половината голове за „дюшекчиите". Не е трудно да се досетим, че уругваеца оформи дубъл, след като Атлетико победи Спортинг с 4:0.


Подгласници: Марко Арнаутович (Вердер), Сърдан Лакич (Кайзерслаутерн)

 


Старши треньор: Марко Курц (Кайзерслаутерн)

През май миналата година феновете на „лаутерите" стана свидетели на истинска треньорска сага: изпълнителният директор на намиращия се във Втора Бундеслига отбор Щефан Кунц получи отказа на такива специалисти като Лабадия, Фода и Функел, а когато се разбра с Хайко Херлих, Матиас Замер отказа да пусне Херлих. Така на 18 юни 2009 година Курц застана начело на „лаутерите" и никой не предполагаше, че 41 годишния треньор ще вкара Кайзерслаутерн в елита. Още по-малко някой вярваше, че във втория кръг отбора на Луис ван Гал ще претърпи крах на „Фриц Валтер" срещу новака.

Наставникът на немските „червени дяволи" подреди състава си така, че Клозе, Рибери, Олич и Мюлер попаднаха в един чувал в средата на терена и не успяха да се измъкнат от него до края на мача. В резултат Кайзерслаутерн победи Байерн Мюнхен с 2:0 за първи път от 11 години насам и потвърди, че двубоите между двата отбора винаги са били класика. Няма как ние пък да не отдадем заслуженото на Марко Курц.

 

  Сподели
268