Кака: Парите не са фактор в моята кариера


П. Пенков

Кака: Парите не са фактор в моята кариера

Бразилецът Кака сподели, че проявения интерес от страна на Манчестър Сити през далечната 2009 година е оказало своето влияние и е променил ходата на неговата кариера. Ето какво разкри той в интервю за изданието FourFourTwo:

"Стоях вкъщо ,когато телефона позвъня. Помня този момент толкова ясно. Беше моят баща, който беше много развълнуван и нервен. В това време той ми сподели, че отбор от Англия - Манчестър Сити - е отправил много голяма оферта към Милан за моя подпис. Преди да успея да реагирам, той добави, че Милан са готови да приемат предложението. Тогава нямах абсолютно никаква идея, че Манчестър Сити се интересува от мен. Нещата се развиваха по доста различен начин от обичайния. Сити не разговаряха въобще с моята баща, който беше и мой личен агент. Те отправиха своето запитване директно към Милан. Това изглеждаше, като едно ново и вълнуващо предизвикателство за мен. Скоро започнах да се чувствам объркан. Тази ситуация ме обърка тотално," сподели Кака.

"Преговорите между двата клуба продължи доста, като дори вече се обсъждаше номера, който ще нося на фланелката. Единственото нещо, което остава беше моята последна дума. Заплата, която трябваше да получавам беше доста по-голяма от тази, която взимах в Милан. В такива моменти почваш да си представяш как ще изглежда бъдещето ти. В крайна сметка реших, че това не е точното време, в което трябва да отида в Сити. В отбора се говореше за промени около състава и нямах точната представа относно как ще се случат тези промени, което беше моята причина да откажа. След няколко месеца, когато напуснах Милан завинаги, за да отида в Реал Мадрид, сбъднах мечтата си. Винаги съм мислил, че ако напусна Италия за друг клуб, то това трябва да бъде само заради Реал Мадрид. Отхвърлената оферта от Сити е доказателство, че парите никога не са ключов фактор в моите решения," добави Кака. 

  Сподели
195