Започна процедурата по освобождаването на Стоичков от поста консул на Испания


Започна процедурата по освобождаването на Стоичков от поста консул на Испания

Започна процедурата по освобождаването на Христо Стоичков от поста почетен консул на Република България в Кралство Испания. Това съобщи Министерството на външните работи. Напомняме, че бившият футболист бе нещатен консул със седалище в Барселона и с консулски окръг, обхващащ територията на автономните области Каталуня и Арагон от юли 2011 година.

"През последните няколко години дейността му като почетен консул е затруднена поради обстоятелството, че той пребивава основно в САЩ. В допълнение следва да се има предвид, че в бъдеще ефективното изпълнение на функциите на почетен консул от страна на г-н Стоичков ще бъде възпрепятствано поради усложняване на комуникацията му с официалните власти на Кралство Испания заради последните му публични изяви", се казва в съобщението на Министерството.

 


[email protected]
BIO

Николай Стоянов Гавазов е роден на 16 август 1967 година в град Пловдив. Завърша висшето си образование във Велико Търново, специалност история и педагогика, а по-късно учи психология. Започва като журналист по политически теми, работил е за вестник „Нов Живот”, както и за няколко сайта. От 2008 година се отдава на футбола.

250