Роджърс: И Селтик иска Кутиньо, ПСЖ ще избие от Неймар


И. Ангелов

Роджърс: И Селтик иска Кутиньо, ПСЖ ще избие от Неймар

Брендан Роджърс коментира трансферния пазар след преминаването на Неймар от Барселона в ПСЖ за рекордна сума, като се пошегува, че може да завърши трансфер на основната цел на каталунците - Кутиньо, до края на прозореца.

"Дали търся да закупя човек преди мача с Астана? Да, Кутиньо. Ще видим, гледаме наоколо, но аз винаги чакам правилното качество.

"Парите за Неймар са астрономически, но той е страхотен играч, даже страшен. Всички казват, че няма играч, който да струва толкова, но в моя опит с големи отбори и големи заплати като тази, бих казал, че щом дават тази сума, те са сигурни, че ще спечелят от сделката.

"Ако платят 198 милиона лири за трансфера, те очевидно знаят, че ще ги избият с фланелки или телевизионни права. Ако закупят човек за 100 милиона, като бизнес, те ще знаят, че могат да направят поне 101 милиона обратно. Така работят тези неща. 

"Пазарът е там. Аз съм бил на няколко турнета с Ливърпул на места като Джакарта, където имаше 88 000 крещащи фенове на Ливърпул на един мач. В Мелбърн имахме 96 000 фена на Ливърпул. Всъщност, в Англия сме това [прави знак за малко разстояние между показалец и палец на ръката]. Играта по света е огромна и телевизионните права са астрономически. Времето ще покаже какво ще стане, но популярността расте. Със социалните мрежи и всичко останало, сега достъпът е по-лесен от всякога."

  Сподели
198