Ман Юнайтед и Челси ще бият дузпи за Къмюнити Шийлд


FUTBOL-TV

Ман Юнайтед и Челси ще бият дузпи за Къмюнити Шийлд

В Неделя от 17:00 в спор за трофея Къмюнити Шийлд се изправят един срещу друг отборите на Манчестър Юнайтед и Челси. В изминалия сезон "червените дяволи" станаха шампиони на Англия, а лондончани се поздравиха с ФА Къп.

Челси има нов треньор в лицето на Карло Анчелоти, докато Юнайтед няма да могат да разчитат на Кристиано Роналдо, който премина в Реал Мадрид както и на Карлос Тевес, който от тази година ще играе за другия отбор от Манчестър.

Къмюнити Шийлд е идеална възможност и за двата отбора да тестват нивото си след предсезонните приятелски срещи. В този сблъсък ще си проличи до колко са се адаптирали новите попълнения на Юнайтед Антонио Валенсиа и Майкъл Оуен. И двамата се представиха добре в изминалите мачове и има възможност сър Алекс да заложи на тях и този двубой. Въпреки това шотландският тактик има и други вариянти в атака като Рууни, Бербатов и младта надежда Фредерико Мачеда. Шампионите имат проблеми в защита. Неманя Видич, Уес Браун и Гари Нейвил ще отсъстват поради контузии. Освен това Едвин ван дер Сар няма да може да играе още месец и половина и Фъргюсън ще трябва да избира между Бен Фостър и Тоаш Кузчак на врата.

Анчелоти пък най-вероятно ще заложи на нападателното дуо Дрогба - Анелка в стандартна система 4-4-2. От състава на Челси ще отсъства Джо Коул, койт е с контузия на коляното. Новопривлеченият Юри Жирков също още не е преодолял напълно травмата си. В игра се завръща Балак и италианският мениджър ще има богат избор в халфовата линия. В центъра на защитата за място ще се борят Карвальо и Алекс.

Прогноза: 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
265