Седмицата в цифри: 107 гола на Реал, 3 победи на Юнайтед, 1.77 метра на Барселона


Н. Гавазов

Седмицата в цифри: 107 гола на Реал, 3 победи на Юнайтед, 1.77 метра на Барселона

Продължава рубриката „Седмицата в цифри", в която читателите на FUTBOL TV ще могат да научат най-любопитните цифри от изминалата седмица. В нея ще намерят място статистически показатели от всякакъв вид, но всички те са свързани с най-великия спорт на земята - футбола. Нашата задача е да ви разкажем кои цифри и по какъв повод са център на внимание.

140-то рурско дерби не остави никого равнодушен. Шалке 04 и Борусия Дортмунд могат да се гордеят с това, как се развива сезона за тях, а последният мач между тези два отбора отново донесе вълнения на зрителите. Голзенкирхенци бяха единствените, които можеха да спрат шампионите по пътя им след титлата, но хората на Клоп доказаха класата си и осем точки преднина пред Байерн Мюнхен изглежда повече от пропаст.

107 гола вкара Реал Мадрид в шампионата на Примера дивисион сезон 2011/12. Столичният тим повтори клубния рекорд, който бе постигнат от отбора на Бутрагеньо през сезон 1989/90 година.

92,9% са точните пасове на Тиаго Алкантара и по този показател младият футболист изпреварва своя съотборник Шави, при когото този показател е точно 92%! Трети от футболистите, играещи в топ 5 на първенствата на Европа е Самир Насри (91,3%), а веднага след него е Тиаго Силва (91%).

55% са спечелените единоборства от играчите на Атлетик Билбао в първенството на Примера дивисион, което прави тима номер едно в Испания по този показател.

19 удара средно на мач отправят към вратата на противника футболистите на Реал Мадрид - най-много от всички отбори в Ла Лига.

15 поредни мача без победа в Ла Лига е Расинг Сантандер. Това обяснява, защо баските са последни в класирането.

8 мача без загуба е Фрайбург, откакто Кристиан Щрайх пое отбора.

4 анализа трябва да проведе Марио Балотели за да могат психиатрите да го подготвят за съответното лечение. В разговорите си с лекарите, нападателят открито призна, че не смята някои свои постъпки за адекватни.

3 победи трябва да постигне Манчестър Юнайтед за да си обезпечи 20-та титла във Висшата лига на Англия.

2 пъти за 75 мача във Висшата лига на Англия Уулвс не допусна гол във вратата си. Аутсайдерът завърши 0:0 със Съндърланд през уикенда.

1,7748 метра е средният ръст на футболистите от Барселона. По този показател каталунците са на последно място от всички отбори от топ 5 на първенствата в Европа.

1 победа в 22 мача срещу Манчестър Юнайтед има вратарят на националния отбор на Ирландия Шей Гивън. Опитният страж празнува само един път успех над „червените дяволи" и това се случи преди 11 години, когато защитаваше цветовете на Нюкасъл.

 

  Сподели
177