Лудогорец започва операция „Пьотровски“


Н. Гавазов

Лудогорец започва операция „Пьотровски“

Ръководството на Лудогорец ще стартира операция Якуб Пьотровски, съобщава "Тема спорт“. От клуба ще пробват да удължат договора на полузащитника, ако не се стигне до негова продажба до затварянето на трансферния прозорец. Настоящият контракт между двете страни е до лятото на следващата година. Това означава, че ако халфът остане при разградчани, но не подпише ново споразумение, през зимата цената му ще спадне много.

26-годишният Пьотровски бе най-силният футболист на Лудогорец през миналия сезон. С изявите си той си заслужи повиквателна за националния отбор на Полша. Той попадна и в състава за европейското първенство през лятото, като бе на терена в два от двубоите на селекцията в Германия. За интерес от много клубове към Якуб се говори от доста време. За последно медиите в родината му го пращаха в Удинезе. В един момент те смятаха, че преминаването му при италианците е сигурно. Всичко обаче пропадна.

Още след края на миналия сезон ръководството на Лудогорец бе постигнало договорка с Якуб той да остане в тима до края на квалификациите за груповата фаза на евротурнирите. А ако пристигне оферта, която задоволява и двете страни, тя да бъде приета броени дни преди затварянето на трансферния прозорец. Такова споразумение имаше и с други от асовете – швейцареца Квадво Дуа, който също участва на европейското първенство, както и с Бърнард Текпетей.

В началото на сезона Пьотровски не бе в много добра форма – може би заради кратката почивка. В последните мачове обаче взе да се доближава до познатото ниво. В Шампионската лига има 5 двубоя и 1 асистенция. Той пристигна в Лудогорец през лятото на 2022-ра от втородивизиония германски Фортуна Дюселдорф.

  Сподели
45