Лудогорец може да се превърне в машина за пари


Н. Гавазов

Лудогорец може да се превърне в машина за пари

Лудогорец може да се превърне в машина за пари, ако успее умело да използва фурора на Квадво Дуа на европейското първенство, пише "Мач Телеграф" в свой материал. Централният нападател на "орлите“ и на Швейцария вкара първия гол за победата с 3:1 над Унгария и така се превърна в първия футболист в историята от нашата Първа лига, който бележи на европейско първенство. По-важното е обаче, че цената му на трансферния пазар скочи неимоверно. Може да се каже, че Лудогорец буквално удари джакпота с гола на Дуа.

Припомняме, че преди година Дуа бе купен от немския Нюрнберг, като тогава пазарната му цена бе около 3 милиона евро. Лудогорец се пребори за неговия подпис с руския гранд ЦСКА Москва, който дълго време водеше преговори за швейцареца. В крайна смета от Разград спечелиха битката за Дуа. Сега цената на тарана, който си спечели титулярно място в състава на Мурат Якин за първенството в Германия, скочи в небесата и е малко вероятно Лудогорец да го продаде за по-малко от 10 милиона евро.

Горе-долу същата е ситуацията и с полския халф Якуб Пьотровски. Той влезе като резерва в първия мач на "Дружина полска“ на Евро 2024 – загубата с 1:2 от Нидерландия. Дори самото му присъствие на турнира на Стария континент вдига цената му, която в момента се движи около 5 милиона евро. В момента полякът е вторият най-скъп футболист в Лудогорец, според алгоритъма на сайта transfermarkt. Преди него е само Бърнард Текпетей, оценяван на 6 милиона евро.

Накратко, ако се направи проста сметка, Лудогорец може да прибере между 35 и 40 милиона евро от продажбите на четирима свои футболисти – Дуа, Пьотровски, Руан Секо и Текпетей. Засега само Пьотровски и Текпетей официално поискаха да бъдат продадени и да продължат кариерите си в по-силни първенства. Припомняме още, че в началото на месеца в офисите на Лудогорец дойде фантастична оферта от Уест Хям за Руан Секо. Твърди се, че тимът от Лондон е предложил немислимите за България 9 милиона евро за бразилския нападател. Ако това стане факт, ще бъде подобрен предишният рекорд с продажбата на Игор Тиаго в Брюж за 8 милиона.

  Сподели
100