Левски предлага Рикардиньо на тим от Полша


FUTBOL-TV

Левски предлага Рикардиньо на тим от Полша

Нападателят на Левски - Рикардиньо продължава да бъде обект на интерес от страна на европейски отбори. Сега такъв дойде и от Полша, като тимове от Екстракласата също следят ситуацията около бразилеца.

Агентът на 23-годишния футболист Филипе Бентанкур в момента е в страната и се е срещал с представители на мениджърската агенция Champions Football Agency, която работи както с полски клубове, така и с такива от Европа и Азия.

Наскоро импресариото бе в България, където се срещна с изпълнителния директор на столичани Даниел Боримиров, както и със своя колега Джери Перейра, който съдейства за селекцията на Левски и спомогна за пристигането на тарана от Гремио. От "Герена" дължат и сериозен процент на бразилския гранд при трансфер на нападателя.

Вече е ясно, че "сините" са решили да се разделят с Рикардиньо при добра оферта и да не го спират за трансфер в чужбина, както се случи през зимата. Нападателят бе искан в началото на годината от Виктория (Пилзен). Чехите обаче не се споразумяха с шефовете на Левски за парите. Виктория даваше 600 хил. евро, а на "Герена" настояваха за 1 млн. Столичани са били готови да си стиснат ръцете и при 850 хил. евро. Към наддаването се включи и руският Урал, а в Белгия се появиха информации и за интерес на Стандард (Лиеж). Последният желаеше и Уелтън, но тогава исканата сума от Левски отказа клуба.

По време на едно от дербитата с ЦСКА представител на белгийците бе в ложите на "Васил Левски" и се е запознал отблизо с качествата на Рикардиньо. За момента основен фаворит остава чешкият Виктория (Пилзен), като ръководството на Левски води преговори за трансфера, пише "Тема Спорт".

  Сподели
62