Илиан Илиев ще продължи да води и Черно море, и националния ни отбор


FUTBOL-TV

Илиан Илиев ще продължи да води и Черно море, и националния ни отбор

Треньор номер 1 на България за 2023 година - Илиан Илиев ще продължи да съвместява длъжностите национален селекционер и наставник на Черно море, твърди "Спортал".

Както е известно, варненският специалист изведе "моряците" до исторически сребърни медали в родния шампионат и участие в Лига на конференциите, като отборът от квартал "Чайка" беше зимен първенец между двата полусезона.

Илиев пое националния тим през миналата есен, след уволнението на сърбина Младен Кръстаич. Трикольорите започнаха под ръководството на варненеца с две равенства в европейските квалификации - срещу Унгария и Сърбия, като и в двата мача изпуснаха победата в самия край, особено срещу маджарите, които изравниха в 97-ата минута. През март последва победа над Танзания и реми с Азербайджан в Баку.

За разлика от своя сръбски предшественик, бившата звезда на Левски, Бенфика и АЕК не прави непрекъснати ротации в състава на националния отбор, като е било преценено, че както досега работата във Варна няма да пречи на Илиан за тази при "лъвовете". През есента нашите ще се изправят срещу Люксембург, Северна Ирландия и Беларус в Лига на нациите, където целта ще е да се изкачим в по-горното ниво на турнира.

По-късно днес старши треньорът ще даде брифинг в Бояна, където вчера започна лагерът на националите преди проверките с Румъния и Словения. Също в днешния ден Илиан Илиев ще бъде награден от министъра на отбраната Атанас Запрянов за специални заслуги в областта на спорта.

  Сподели
78