Илия Груев: Надявам се някой път да играя на световно ниво


FUTBOL-TV

Илия Груев: Надявам се някой път да играя на световно ниво

Полузащитникът на Лийдс Юнайтед - Илия Груев изрази надежда да играе с националния отбор на България на световно и европейско първенство. Ето какво каза той по темата в специално интервю за Diema sport 2 :

"Мисля, че когато си спортист, се състезаваш винаги за най-хубавите неща. Аз се надявам някой ден да играя на европейско или на световно. Това трябва да ни е целта - да успеем, знам, в момента хората не го виждат това, нямат голяма надежда в момента. Но мисля, че това е футболът, всичко може да се промени бързо. Така че това е мечтата и ще съм много горд някой ден да играя на един такъв турнир с България"

Полузащитникът на Лийдс Юнайтед разказа за живота си на Острова, но изрази оптимизма си за бъдещето на националния отбор на България.

"Първо трябва да кажа, че мисля, че свършихме хубава работа в двата мача с Унгария и със Сърбия. За жалост Унгария ни би в последната секунда на мача и в Сърбия имахме абсолютен шанс да бием. Мисля, че с новия ни треньор се вижда друго лице на отбора и се надявам това да го продължим. Имаме 2 мача в Баку с Азербайджан и Танзания. Ако трябва да бъда честен отбора на Танзания още не съм го гледал. Не знам, ще ни подготвят, когато сме там. Очаквам да се представим пак на добро ниво, както и миналите два мача".

Груев изрази своето възхищение от стила на игра на Байер Леверкузен и заяви, че се надява тимът да спечели не просто шампионската титла, но дори да се бори за требъл.

"Бремен ги следя много, защото имам още приятели, които играят там и ми е много интересно, така че ги следя. Пиша си и се чувам с приятелите, които още играят там. Байер Леверкузен обаче тази година са според мен уникални. Такъв футбол играят при Шави Алонсо, да ти прави кеф да ги гледаш. Имат абсолютен шанс тая година да вземат трипъл - купата, да станат шампиони на Германия и даже Лига Европа да спечелят. ще се радвам много, защото наистина играят много хубав футбол. Миналата година играхме 2 пъти срещу тях, там взехме точка, тогава Шави Алонсо не беше, но вкъщи той ни би 2:1, там играхме добре, но се видя лека-полека как той успява да накара този отбор да играе такъв футбол. Страхотно е. И според мен абсолютно заслужено са на първо място и се надявам да станат първи, защото просто го заслужават".

  Сподели
66