Лудогорец ще купи само двама през зимата


Н. Гавазов

Лудогорец ще купи само двама през зимата

Лудогорец ще вземе максимум двама нови играчи през зимния трансферен прозорец, разкриха източници от клуба. Става въпрос за вратар и офанзивен футболист. До привличането на страж обаче ще се стигне само при раздяла с някой измежду Серджио Падт и Симон Слуга. Опция е националът на Румъния от Рапид (Букурещ) Хорацио Молдован, който може да участва на Евро 2024.

За атаката е набелязан 22-годишният Лукас Фигейредо от Васко да Гама, но там "орлите" ще трябва да се борят с доста сериозна конкуренция за подписа на играча.

Спортно-техническият щаб на шампионите е преценил, че тази зима отборът не се нуждае от много сериозно подсилване. Има играчи, които се завръщат след дълго лекуване на контузии и това повишава опциите за всеки пост.

Френският халф Оменуке Мфулу се очертава да избере да остане в Испания. Той не е бил съблазнен нито от предложените условия в Лудогорец, нито от възможността да играе в Лигата на конференциите напролет. Той е готов да откаже на "орлите", които проявяват сериозен интерес към него, пише grada3.com.

Футболистът играе в елитния испански Лас Палмас, като през този сезон е взел участие само в 5 мача. Имиграните минути пък са едва 77. Той има договор с клуба до юни 2025 г. От Лас Палмас са уведомили дефанзивния халф, че може да си търси друг отбор, а към момента фаворит за подписа му изглежда състава на Сарагоса от Сегунда лига. Той има и предложение от Еспаньол, както и от Турция.

29-годишният футболист е национал на Конго, като има 3 мача за тима. Той е роден във Франция, но заради баща си е избрал да играе за африканската държава.

  Сподели
127