Шеф на Ботев: Българската лига изглежда катастрофално


Н. Гавазов

Шеф на Ботев: Българската лига изглежда катастрофално

У вас, не бих искал да обидя никого, но България не заслужава така да изглеждат нейните стадиони или клубни бази. Такава констатация прави след 3 месеца в нашия футбол спортният директор на Ботев Пд Артур Платек в обширно интервю в днешния в. "Мач Телеграф“.

Полякът е безкомпромисно откровен за реалностите във футбола в България, особено за спортната база.

"Със сигурност българското първенство не може да се сравнява с чешкото, полското или австрийското, защото не се тича толкова много и няма толкова агресия в играта, но има отбори, които могат да играят добър футбол с нелош интензитет в играта.

От друга страна, това е лига, която отстрани изглежда катастрофално, защото това е лига, в която всъщност няма лига.

За мен полската Екстракласа е продукт. Чешката лига или Бундеслигата също са продукти. А тукашната лига просто не е "опакована" и всичко изглежда много зле...

Може би с изключение на няколко стадиона, които са на ниво - на Ботев и Локомотив Пловдив, на Лудогорец, Левски и Арда.

Останалите стадиони бих нарекъл архаични обекти. Смятам, че е крайно време съответните хора в България да прогледнат и да направят нещо в тази насока!

Защото такива стадиони в Полша нямат дори отборите от четвърта лига! За съжаление, такава е действителността. Няма смисъл дори да правя сравнение със стадионите в Германия или Австрия", заяви Платек.

  Сподели
285