Тотнъм ще вземе точка от новия клуб на Митко Бербатов


.

Тотнъм ще вземе точка от новия клуб на Митко Бербатов

В най-интересният мач от кръга във Висшата лига лондонският Тотнъм посреща шампиона Манчестър Юнайтед. Двубоят винаги е привличал вниманието на любителите на футбола, но сега особено в България е много по-специален. Причината е разбира се завръщането на бившата звезда на “шпорите” Димитър Бербатов на “Уайт Харт Лейн”. Правим уговорката, че то може да не се случи, тъй като нашенецът има лека травма в ахилеса.

Най-обсъжданата тема в Англия е как Митко ще бъде посрещнат в доскорошния си дом. Феновете на Тотнъм определено са му ядосани, че остави тима, за да гони титли и купи. Разбира се и той е в правото си да иска да играе при най-добрите, при европейските шампиони редом с носителя на Златната топка Кристиано Роналдо. Очакванията са Бербо да бъде мощно освиркан и дори от полицията предупредиха феновете на домакините да внимават, за да не ескалира напрежението.

Тотнъм влиза в мача с добро самочувствие на отбор, който спечели с 2:0 в лондонското дерби с Уест Хем в миналия кръг. Още по-сгряваща надеждите е мисълта, че “шпорите” нямат загуба в трите си досегашни мача с останалите три тима от Топ 4 – победа над Ливърпул и равенства с Челси и Арсенал.  В последния си мач тук Манчестър Юнайтед се нуждаеше от гол в продълженията на Тевес, за да измъкне равен. Преди това обаче записа 6 поредни победи.

Следващият мач на шампионите във Висшата лига ще е чак на 26 декември срещу Стоук. Причината е, че “червените дяволи” заминават за далечна Япония, където трябва да бранят честта на Европа в Световната клубна купа. Това доста усложнява тяхната задача. Календарът ще се сгъсти, а и сега хората на Сър Алекс са с мач по-малко, което е причина да изостават от Ливърпул на 6 точки. Загуба на точки в Лондон вероятно ще ги отдалечи още повече от върха. След това идва и втори отложен мач и още по-голямо изоставане. То пък ще се отрази зле на психиката. Така трите точки в събота са много ценни.

Джовани дос Сантос и Алън Хътън са с тежки травми и ще отсъстват дълго от състава на Тотнъм. Фрейзър Кембъл е под наем в Тотнъм от Юнайтед и според договора няма право да играе срещу клуба. Ледли Кинг е под въпрос заради насъбрана умора.

Няколко са въпросителните пред Сър Алекс. За Бербатов вече споменахме, но и друг бивш играч на Тотнъм може да не се появи – Майкъл Карик е с разтежение. Стълбът в отбраната Рио Фърдинанд е с травма в гърба – също под въпрос. Роналдо ще трябва да играе, дори да го болят ребрата след мача със Съндърланд. Уес Браун и Харгрийвс са трайно отсъстващите. Евра и Рууни са наказани.  

Проблемите, които гостите имат ще им изиграят лоша шега. Тимът вече мисли за пътуването си към Япония. Не, че нападение с Роналдо, Тевес и Бербатов  не може да спечели всеки мач, но в случая двама от тримата не са особено здрави. Пак ще видим драми, положения, нерви и напрежение и вероятно ново равенство.

Вероятни състави:

Тотнъм: Гомеш, Асу-Екото, Чорлука, Уудгейт, Доунсен, Ленън, Зокора, Джинас, Бентли, Модрич, Павлюченко

Ман Юн: Ван дер Сар, О’Шей, Рафаел, Еванс, Видич, Флетчър, Карик, Роналдо, Парк, Тевес, Бербатов

Последни 5 мача:

Тотнъм: ППЗПП
Ман Юн: РПППР

Прогноза – 1:1 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
28