Бразилец парафира с Черно море, а младок бе пратен във Втора лига


FUTBOL-TV

Бразилец парафира с Черно море, а младок бе пратен във Втора лига

Черно море официално привлече второто си зимно попълнение. Това е халфът Мишаел Сантош Силва Алвеш, който днес подписа с "моряците“.

Мишаел започва кариерата си в своята родина с екипа на Метрополитано. През 2018 г. преминава във втородивизионния японски Гифу, където записва 12 мача и бележи 2 гола.

През 2020 г. се завръща в Бразилия, като играе последователно за Якобина, Байя де Фейра, Гуарани де Собрал и УНИРБ. Пристига в Черно море от португалския Прайензе, участващ в местната четвърта дивизия. За този клуб изиграва 8 мача и вкарва 2 гола, като за последно е бил на терена на 7 януари в мач срещу Васко да Гама Видигуейра.

В същото време стана ясно, че Черно море преотстъпва талант в отбор от Втора лига. Това е десният краен бранител Петър Иванов, който ще трупа опит в тима на Янтра Габрово. Роденият през 2003 година защитник ще играе за втородивизионния тим до края на сезона.

Петър Иванов подписа първия си професионален договор с Черно море през лятото на 2022 година, като водеше тренировъчен процес с представителния тим на „моряците“, но играеше за дублиращия отбор на варненци в Трета лига.

На „Тича“ възлагат големи надежди за бъдещето на младия играч, но предвид конкуренцията на неговия пост на този етап, трудно би играл за мъжкия отбор. Затова спортно-техническият щаб на Черно море прецени, че Иванов има нужда от мачове в професионалния футбол и го изпрати да играе във Втора лига, за да трупа опит.

Иванов ще се присъедини към Янтра Габрово днес и по всяка вероятност ще направи първа тренировка с новия си отбор следобед.

  Сподели
174