Локо Пловдив постигна целта си срещу Черно море пред погледа на Луис Фернандес


FUTBOL-TV

Локо Пловдив постигна целта си срещу Черно море пред погледа на Луис Фернандес

Локомотив Пловдив победи Черно море с 3:0 като домакин в мач от 11-ия кръг на Първа лига. Срещата беше изгледана на живо от легендата на френския футбол Луис Фернандес. Европейският шампион с Франция от 1984 г. е в България по покана на Локомотив, а от пловдивския клуб обявиха, че визитата му е част от бъдещо сътрудничество.

В 8-ата минута Черно море получи първата възможност за гол. Николай Златев центрира от фаул в наказателното поле на Локомотив, където Живко Атанасов отклони с глава към Матиас Курьор, който бе изпуснат от защитата на "черно-белите“, но от около 3-4 метра пред голлинията не успя да преодолее Динко Хоркаш и хърватският страж изби с крак.  

Четири минути по-късно Локомотив поведе в резултата. След бързо разгърната атака Димитър Илиев комбинира с Петър Витанов, който с едно докосване подаде към Бабакар Дион отдясно в наказателното поле на Черно море и белгиецът със силен шут по диагонала не остави шансове на Иван Дюлгеров за 1:0.

В 30-ата минута домакините можеха да удвоят аванса си. Карагарен центрира прострелно от фаул към Преслав Боруков, който отклони с глава за Милош Петрович, но защитникът на Локомотив не успя да уцели вратата от около 3-4 метра.

Веднага след това самият Боруков получи шанс да се разпише след центриране на Матеус да Силва, но ударът с глава на централния нападател на Локомотив излезе в аут. 

В 34-ата минута Черно море пропиля отличен шанс да изравни. Закария Беншаа се измъкна от защитата на домакините отдясно и се озова сам срещу Динко Хоркаш, но хърватският вратар спаси удара на алжиреца. 

Пет минути по-късно Николай Златев опита силен изстрел от границата на наказателното поле, но топката мина над напречната греда на домакините. Така почивката дойде при резултат 1:0 в полза на "черно-белите“.

В 59-ата минута Локомотив поведе с 2:0. Бабакар Дион подаде към Бирсент Карагарен, който овладя на гърди, освобождавайки се от Виктор Попов отляво и с прецизен удар по диагонала преодоля Иван Дюлгеров, за да удвои аванса на своя тим. 

В 64-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа. Матеус да Силва бе спънат от Живко Атанасов в наказателното поле на Черно море. Първоначално главният арбитър Никола Попов отсъди непряк свободен удар за симулация на бразилския краен защитник, но след преразглеждане на ситуацията с помощта на ВАР промени решението си и посочи бялата точка. Зад топката застана капитанът на Локомотив Димитър Илиев, който не сбърка, за да направи резултата 3:0 в полза на "черно-белите“. 

До края на срещата Черно море опита да намали пасива си, но Динко Хоркаш се намеси решаващо на няколко пъти, а в последната минута на добавеното 6-минутно продължение на срещата "черно-белите" пропуснаха шанса да запишат по-изразителна победа, след като Джовани уцели напречната греда на Иван Дюлгеров.

Така Локомотив се поздрави с крайния успех и остава безгрешен като домакин с 5 победи от 5 мача на "Лаута“.

  Сподели
248