Голово равенство ще остави спора между Виляреал и Юнайтед нерешен до края


.

Голово равенство ще остави спора между Виляреал и Юнайтед нерешен до края

Вилареал посреща Манчестър Юнайтед в пряк сблъсък за първата позиция в Група Е на Шампионската лига. През септември двата тима направиха 0:0 на “Олд Трафорд” и оттогава вървят рамо до рамо.

За нападателят на европейските шампиони Уейн Рууни този мач ще е по-специален. Преди 3 години, в най-ужасяващото участие на “червените дяволи” в Шампионската лига той получи червен картон на “Мадригал” след като иронична аплодира едно решение на рефера Ким Милтон Нилсен. Естествено Сър Алекс Фъргюсън ще вземе мерки това да не се повтори, а и Рууни е израснал много оттогава. Освен всичко англичаните не са под напрежение, тъй като дори при загуба са почти сигурни участници в следващата фаза на борбата, защото приемат у дома аутсайдера Олборг.

В последната си среща във Висшата лига Манчестър Юнайтед постигна равенство с Астън Вила, като нямаше много положения за гол. Причината за това може да се търси в отсъствието на Димитър Бербатов и умората на повечето футболисти, които имаха срещи с националните си отбори. Засега Ман Юнайтед е на 3-та позиция в класирането на 8 точки зад Лидерите Челси и Ливърпул и с мач по-малко. В Шампионската лига англичаните са първи с 8 точки от 4 мача, колкот има и Виляреал.

Подобно на Манчестър Виляреал е трети в Примера. В последния кръг обаче “жълтата подводница” допусна много изненадваща загуба от Реал Валядолид. Тимът играе много резултатен футбол и през този сезон записа няколко впечатляващи мача като 4:4 с Атлетико Мадрид, 4:1 над Атлетик Билбао и 6:3 с Олборг. Затова мачът им на “Олд Трафорд” завършил без голове може да се приеме като изключение и този път да видим доста по-интересни моменти.

Централния халф Диего Годин е контузен и пропуска мача за Виляреал. Уругваецът се контузи в контролата с Франция. Йоренте и Нихат Кахведжъ също са извън сметките поради травми.

Сър Алекс Фъргюсън също има някои проблеми със състава. Той няма да може да разчита на най-скъпата си покупка Димитър Бербатов и капитана Гари Невил. Българинът е с разтежение, получено на абсолютно безсмислената контроал със Сърбия. Едваин ван дер Сар ще получи почивка за мача. С по-сериозни травми са Уесли Браун, Оуен Харгрийвс и Пол Скоулс. За щастие се оказа, че Роналдо няма сериозна контузия, въпреки че бе здраво наритан в мача с Астън Вила и участието му срещу Виляреал бе под въпрос.

Ако двата тима покажат, това което знаем ,че могат ще видим страхотен мач с много положения голове. Защитата на Виляреал е доста колеблива напоследък и за нея е истинско щастие, че за втори път няма да й се наложи да пази Димитър Бербатов. От страна на гостите пък може да се получи подценяване, защото във Висшата лига им предстои тежък мач с Манчестър Сити. Затова и головото равенство изглежда привлекателен залог.

 
Вероятни състави:

Виляреал: Лопес, Анхел, Гонсало, Сиган, Капдевила, Сена, Егурен, Касорла, Пирес, Франко, Роси

Ман Юнайтед: Кушчак, Евра, О’Шей, Фърдинанд, Видич, Флетчър, Карик, Роналдо, Парк, Рууни, Тевес
 
Последни 5 мача:

Виляреал: ЗРРПР

Ман Юнайтед: РППЗР

Прогноза – 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
31