Гара Дембеле: Не ме отписвайте


А. Павлов

Гара Дембеле: Не ме отписвайте

Името на Гара Дембеле е едно от най-тиражираните в печата през последната година. Нападателят на Левски бе засипан с множество похвали заради реализаторските си способности, но също така на няколко пъти той се озова в центъра на неприятни събития. Така "24 часа" реши да интервюира малиеца, който разкри подробности около личния си живот и своята кариера в България.

Въпрос: Гара, всеки ден чета истории за теб и все по-малко стават тези, свързани с футбола. Най-често си свързван с различни жени. Да не би от футболна звезда да си станал плейбой номер едно в България?

Дембеле: "Не, изобщо не съм плейбой, а какво да говорим за номер едно. Въпреки това всяко издание постоянно пише жълти неща за мен. Не знам защо. Разбирам да говорим за футбол. Пишат се обаче измислици за личния ми живот, които никога не могат да бъдат доказани. За мен това е дезинформация, а не информация."

Въпрос: Последната история за теб е, че сваляш 17-годишна мулатка от Плевен, хандбалистка, която си затрупал със съобщения и неприлични предложения. Колко пъти си я виждал? Писал ли си й след това?

Дембеле: "Никога не съм я виждал! Изненадан съм, че чета тези неща. И не само за нея, а за всички, с които ми измислят отношения. Не познавам тези хора. Даже бяха писали, че съм забременил някакво момиче, а по това време аз бях на ваканция в Португалия. Заплашвал съм я да направи аборт! Хора, това е лудост. Кой измисля тези неща? Може би е шега за журналистите, но всъщност това не е смешно. То е съчинена глупост, която нарушава личното ми пространство, и не е информация."

Въпрос: А какво ще кажеш за историята с богата и по-възрастна от теб блондинка, с която си имал сексуална авантюра? Това същото момиче ли е, в чийто апартамент в Дианабад ходиш, и заради което сватбата ти щяла да пропадне?

Дембеле: "Не знам нищо, разбираш ли? Аз също четох историята за мен и по-възрастната жена. Не знам кое какво е. Знам, че някой си измисля тези неща. Аз си живея със Стефани и всичко при нас е наред. Сменихме датата на сватбата. Тя ще е това лято в Португалия. Не знам какво им става на журналистите тук."

Въпрос: Какво мисли Стефани за "любовните ти похождения" по вестници, списания и из Интернет пространството?

Дембеле: "Естествено, че на Стефани не й харесват тези глупости. Ако това се случи във Франция, изданието ще има сериозни проблеми. Затова се видях с адвоката си. Няма проблем, ако някой напише: "Гара беше в дискотеката и изпи една чаша уиски". Ако са ме видели да правя това, нека го публикуват. Нормално е. Но да пишат, че ходя да се срещам с някакви момичета, да правя секс с тях, това вече е измислица. Сега ще направя максимума тези издания да имат големи проблеми. Говорих с адвоката си от Франция и той ще се заеме с тези, които пишат клевети за мен."

Въпрос: Може би български приятели превеждат постоянно на Стефани какво се пише за теб...

Дембеле: " Да, но тя знае всичко. Много често сме заедно, когато четем тези измишльотини. Тя ме пита защо тези хора го правят. Тя знае всичко за мен. Но като се появи някоя нова глупост, колкото и да е неприятно, говорим за нея. Тези журналисти, които си ги измислят, никога не са се поставяли на мое място или на мястото на Стефани. Туй не е хубаво."

Въпрос: Къде е сега Стефани? Тук в София с теб ли е?

Дембеле: "Да, тук е. Можеш да ни видиш заедно навсякъде - в ресторанта, в супермаркета. Всичко между нас е много добре."

Въпрос: Кога точно ще бъде сватбата ви? Определихте ли дата?

Дембеле: "Не, нямаме точна дата, но е сигурно, че сватбата ще бъде през юни."

Въпрос: Сценарият - същият, който беше планиран за декември ли е - да се ожените във вода, в морето на острова на Стефани в Португалия?

Дембеле: "Да."

Въпрос: Има и друга интересна информация за теб - че не можеш да вкарваш, както през 2010 година, заради строгия режим, на който си подложен. Та дори от Левски обмисляли да те развържат лекичко, да те пускат по заведения...

Дембеле: "Какво да кажа? Знаеш, че нападателят не може да вкарва във всяка среща. Изиграхме три мача, в които отбелязах един гол. Това е футболът. Може би в следващия си двубой ще вкарам две или три попадения, а може и да не реализирам в седем мача поред. Никой не знае какво ще се случи. Аз обаче ще направя всичко възможно да бележа така, както го правех през първия полусезон. В крайна сметка важно е тимът да печели срещите си, независимо колко съм вкарал аз."

Въпрос: Чувстваш ли се по-сигурен, защото си пазен постоянно от личните телохранители на Тодор Батков, или приемаш това като недоверие от страна на ръководителите?

Дембеле: "Телохранителите са с мен, за да ме защитават. Няма никакъв проблем с това. За мен то е нещо нормално."

Въпрос: А може би пък така се чувстваш като звезда от Висшата лига, както каза Тодор Батков?

Дембеле: "Не, не. Знаеш добре, че не се чувствам като звезда в България. Чувствам се като нормален човек - като теб и всички останали. Известен съм и хората ме познават, понеже играя в Левски. Аз обаче съм нормален човек. Не ми пречи да отида да си купя нещо от супермаркета. Водя нормален човешки живот. Когато отида на някое място, примерно ресторант, никога не съм питал за специална маса или място. Просто си сядам като обикновен, нормален гражданин."

Въпрос: Фактически водиш съвсем нормален и обикновен живот със Стефани и любимия ви шпиц?

Дембеле: "Да, живеем си нормален живот със Стефани. Кучето понякога ме подлудява, но много си го харесваме."

Въпрос: Отърси ли се от проблемите след инцидента в Студентски град и последвалата съдебната процедура?

Дембеле: "Вече забравих тези проблеми. За мен те са в миналото. Уважавам решението на съда. Сега съм добре и изобщо не се връщам назад. Беше направен голям скандал от това, което разбирам напълно. За мен обаче вече всичко е приключило."

Въпрос: Съжаляваш ли, че остана при сините, вместо да отидеш във Вердер или в Премиършип?

Дембеле: "Не, не. Това е футбол. Аз имам договор със софиянци до 2012 година. Играч съм на Левски и ще се боря за отбора. Да, имах шанс да напусна тази зима, но не стана. Така че аз съм си тук и ще дам най-доброто от себе си да постигнем нещо до края на сезона."

Въпрос: Подписа ли вече анекса с новата си заплата?

Дембеле: Да. Променихме заплатата, но нищо повече."

Въпрос: Георги Иванов каза, че не си същият като преди шест месеца и затова Левски не е същият. Как ще коментираш думите му?

Дембеле: "Да, истина е. Представянето ми не е като от първата част на шампионата. Въпреки това не може през целия сезон да си само на върха. Има и хубави моменти, и някои спадове. Все още обаче са минали само три мача от старта на полусезона, така че не ме отписвайте. Ще направя всичко възможно да се завърна същия, какъвто ме познавате. Ще се боря здраво това да се случи."

Въпрос: Кога ще бъде първият ти пролетен хеттрик?

Дембеле: "Не знам. Надявам се да е възможно най-скоро. Все пак най-важното е тимът да върви добре. Сега трябва да спечелим всички двубои до края на кампанията. Литекс обаче иска същото. Понякога си мисля, че той ще загуби, ала после не мога да си обясня как е спечелил. Туй обаче не е важно. Важните сме ние. А ние трябва да спечелим всички мачове."

Въпрос: Кое е по-вероятно - Левски да спечели купата или да стане шампион?

Дембеле: "И двете неща са много вероятни."

Въпрос: Какво би казал сега на своите фенове и на тези на Левски?

Дембеле: "Искам да кажа на феновете да продължават да идват на стадиона. Да, ние знаем, че след мача с ЦСКА привържениците ни не бяха щастливи. Всички ние не бяхме щастливи. Ние ще се опитаме да кажем "извинявайте" на публиката си. Но не просто с думи, защото така е лесно, а с резултати. Ще направим всичко възможно да спечелим купата, а също и титлата, защото сме Левски и трябва да вземем трофей тази година."

Въпрос: Как отпразнува 25-ия си рожден ден?

Дембеле: "Останах си вкъщи."

Въпрос: Празнува ли у дома със Стефани?

Дембеле: "Не, Стефани не беше тук. Тя беше във Франция. Аз обаче не празнувах, защото рожденият ми ден (б.а. - 21 февруари) беше в седмицата преди двубоя с ЦСКА. Затова си останах вкъщи. Не празнувах и след това, защото една година повече за мен не е важен повод за празнуване."

  Сподели
185