ЦСКА няма да е концентриран в двубоя срещу Ботев Пловдив


FUTBOL-TV

ЦСКА няма да е концентриран в двубоя срещу Ботев Пловдив

ЦСКА - Ботев Пловдив
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 17.10.2021г.
Час: 19:15 ч.
Съдия: Георги Давидов


ЦСКА приема Ботев Пловдив на "Армията" в двубой от 11-ия кръг на родния шампионат. За жалост двубоят ще се играе без фенове, тъй като такива няма да се допускат на стадиона, заради новите мерки за борба с коронавирус. Иначе "червените" би трябвало да са фаворити, но този път не трябва да се забравя, че на тимът предстои двубой от евротурнирите. Това не е изключено да е фактор за мача срещу Ботев. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

Нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо е готов да бъде титуляр във важния мач с Ботев Пловдив в неделя. Както е известно, еквадорецът имаше проблеми с рамото, заради което пропусна мачовете на своята родина от световните квалификации.

Срещу "канарчетата" Кайседо обаче ще играе със специална ластична превръзка на рамото. Тя ще го предпазва от нови проблеми при единоборствата, които той ще води със защитниците на пловдивчани. Нападателят на “червените" дели първото място при голмайсторите в елита заедно с Маркиньос от Ботев Пловдив и Борислав Цонев от Левски. Еквадорецът има 2 гола за Купата на България и един в Европа.

Героят на ЦСКА от финала за Купата на България Бисмарк Чарлс - Канцлера е далеч от завръщане в игра. Причината е, че възстановяването му от контузия върви по-бавно от очакваното. Неговото коляно вече е добре и не събира вода, но ганаецът продължава да чувства болка, когато натоварва крака си. Поради тези причини тренира индивидуално и още не се е включил в тренировъчния процес. През този сезон Бисмарк има едва 3 двубоя - един в първенството и два за Купата на България.

Добрата новина за Стойчо Младенов е, че всички футболисти на "армейците", които пропуснаха лагера на тима в Банско заради ангажиментите с националните си отбори, се завърнаха на тренировъчната база в Панчарево и вчера проведоха занимание заедно със съотборниците си. За радост на щаба - всички играчи са здрави след мачовете за страните си.

Най-много минути записа Карол Метс, който изигра две пълни срещи за Естония - при победата с 2:0 над Беларус и загубата с 0:1 от Уелс. Брадли Мазику пък бе титуляр и остана цял мач на терена при поражението на Конго с 1:2 от Того. Томас Лам записа 61 минути при загубата на Финландия с 1:2 от Украйна, а Георги Йомов - 71 при тази на България с 1:3 от Литва. Като резерва в този мач се появи и Калоян Кръстев, който влезе от пейката и при успеха с 2:1 над Северна Ирландия. Цял мач срещу британците изигра и Иван Турицов. Асен Дончев записа 90 минути при победата на младежкия ни национален отбор с 5:0 над Гибралтар.

Лекувалият доскоро контузия Тибо Вион вече тренира на пълни обороти със своите съотборници. Не е изключено той да се завърне в игра, но е по-вероятно той да се появи в игра като резерва, тъй като едва ли е готов за пълни 90 минути.

Ботев Пловдив може да бъде без Па Конате за мача срещу ЦСКА. Националът на Гвинея игра 90 минути в световната квалификация срещу Судан, но след това получи травма и не взе участие в останалите двубои. Още не е ясно дали той ще се възстанови за гостуването в столицата.

Кевин Янсон започна като титуляр за младежкия национален отбор на Швеция до 20 години срещу Мексико (2:0). Бранителят бе с капитанската лента и записа пълни 90 минути. При него няма проблеми и почти сигурно ще е титуляр в двубоя на "Армията".

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - БОТЕВ ПЛОВДИВ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
608