Копенхаген ще спечели първия мач срещу Локо в Пловдив


FUTBOL-TV

Копенхаген ще спечели първия мач срещу Локо в Пловдив

Локомотив Пловдив - ФК Копенхаген
Стадион: "Локомотив", Пловдив
Дата: 05.08.2021 г.
Час: 19:00 ч.
Съдия: Николас Уолш (Шотландия)


Локо Пловдив приема ФК Копенхаген в първи мач от третия предварителен кръг от турнира Лигата на конференциите. "Смърфовете" стигнаха до труден успех, след изпълнения на дузпи, срещу Словачко, но сега съперникът им е далеч по-сериозен. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

През 2018-та Копенхаген отстрани ЦСКА в турнира Лига Европа. Тогава тимът от Дания се наложи над "армейците" на два пъти с по 2:1. Левски също е губил от този съперник. През вече далечната 1998-а година "сините" отстъпиха на два пъти с 1:4 и 0:2. Дори хегемонът през последните години у нас - Лудогорец има неприятни спомени срещу този съперник. Копенхаген елиминира разградчани на 1/16-финалите в Лига Европа след успех с 2:1 и нулево равенство. Това се случва в началото на 2017-та година. Сега Локо ще има нелеката задача да стори това, в което ЦСКА, Левски и Лудогорец вече се провалиха.

Треньорът на Локо - Александър Тунчев вероятно ще заложи на същите 11, които играха срещу Словачко. На вратата можем да очакваме да видим 35-годишния Илко Пиргов, който имаше героична роля в реванша от втория предварителен кръг срещу Словачко, когато спаси три наказателни удара на чехите.

Всеки път той ставаше и се разхождаше тихо и спокойно, сякаш нищо не се бе случило, но също така го е правил и преди и има репутация на специалист по дузпите. Когато Локомотив спечели финала за купата през 2020 година, той беше пуснат в игра в края на продълженията, само за да пази в предстоящите дузпи. Тогава той спаси една, но това беше достатъчно, за да осигури на Локомотив Пловдив националната купа.

В неделя обаче германецът Лукас Редер дебютира, след като клубът го привлече това лято. Като 20-годишен той играе два мача в Бундеслигата и за Купата на Германия с екипа на Байерн Мюнхен през април 2014 година, когато Мануел Нойер беше контузен. Оттогава той се е подвизавал последователно във Витория Сетубал, Брадфорд и Рот-Вайс Есен. Пиргов обаче се очертава отново да е титуляр.

Двама централни защитници също са нови за клуба - украинецът Алексий Биков (който те наеха от ФК Мариупол и първоначално от академията на Шахтар) и Артур Крачун, играч на националния отбор от Молдова, който е под наем от Хонвед (Будапеща). Третият централен бранител обикновено е французинът Кристиан Гомис, привлечен от втория отбор на ПСЖ през октомври 2020 г.

Вероятните халф-бекове са Бирсент Карагарен - настоящ национален футболист на България, и англичанинът Конър Руан, който е роден в Манчестър, но се мести в Испания на 9-годишна възраст. В центъра на терена Локомотив играе с Първизджон Умарбаев (29 мача за националния отбор на Таджикистан), бразилеца Лукас Салинас (който преди идването си Пловдив е играл в някои по-малки португалски клубове) и Петър Витанов, който дебютира за българския национален отбор тази година.

В нападение Георги Минчев и капитанът Димитър Илиев са фаворити, а те бяха и най-добрите голмайстори на клуба през миналия сезон съответно с 9 и 12 гола в лигата. Минчев дойде миналата година в отбора и също като Витанов дебютира за националния отбор тази година.

Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски заяви, че е оптимист преди предстоящия двубой с Копенхаген.

"Не знам защо ръководството на гостите отказа традиционния обяд преди двубоя. Доколкото разбрах, са се отказали от съображения за сигурност. За мен и за нашите футболисти няма да има специална премия преди този първи мач, но ще има премия, ако отстраним Копенхаген и продължим в турнира.

Освен желязна игра и победа, друго не очаквам от двубоя. Борбата ще е безмилостно жестока и епична. Ще играем на кръв. Имах среща с момчетата и си поговорихме дълго. Наясно са какво се очаква от тях. Трябва да прескочат и този кръг. Това е нашата цел. Със сигурност знам колко сериозен противник има срещу нас, но искам увереност от нашите футболисти.

Българите не сме по-долу от нито една нация. Проблемите често си ги правим сами и нарушаваме реда. Никой в отбора не трябва да мисли за трансфери или да се разсейва с каквото и да е. Добрите игри са най-добрият начин всеки да си вдигне цената и да предизвика вниманието, което заслужава", каза Крушарски.

Съперникът на Локомотив Пловдив в Лигата на конференциите – Копенхаген, спечели първа победа за сезона в Суперлигата на Дания. "Лъвовете“ се наложиха с 2:0 при гостуването си на Одензе и вече имат 5 точки. С тях те се изкачиха на третото място във временното класиране, след като в първите си два двубоя бяха записали две равенства.

В герой за Копенхаген се превърна Кевин Дикс. В 12-ата минута той асистира за първия гол на Йонас Винд, а в 57-ата сам реализира втория, след като бе подпомогнат от Виктор Кристиансен. След това инициативата премина в домакините, но те не успяха да стигнат до нищо освен до един отменен гол на Мозес Опондо в самия край на двубоя.

 

ПРОГНОЗА: ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - ФК КОПЕНХАГЕН 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
332