Манчестър Юнайтед ще възкръсне срещу Стоук


.

Манчестър Юнайтед ще възкръсне срещу Стоук

Миналият уикенд едва ли бе най-добрият за Манчестър Юнайтед. Шампионите загубиха с 2:1 от Арсенал в мач, в който очакваха победата. Двубоят бе зрелище за хората, но гостите пропуснаха много и това се оказа фатално. Сега “червените дяволи” могат да поправят грешката в домакинството си със Стоук. На пръв поглед то изглежда лесно, но помним какво сториха “грънчарите” срещу Ливърпул и Арсенал.

В играта на Ман Юнайтед определено впечатление прави лекотата, с която тимът създава и пропилява положенията си.  Критикуваният напоследък Димитър Бербатов успява да открие страхотни позиции за съотборниците си, но те са колебливи в завършващият удар. Колкото до българина, изглежда, че той все още не е събрал самочувствие и смелост да довършва сам някои атаки. Когато това стане Бербо ще е неудържим.

Шампионите проявяват и неочаквана колебливост в защита. Най-стабилната отбрана през миналата година този сезон се пропуква доста неочаквано. Да се твърди, че шансовете за титлата на най-големия клуб в Англия са намалели обаче е абсурдно. Вярно, че изоставането от 8 точки не е малко, но пък и по-трудните мачове на Юнайтед минаха. Втората част от сезона те ще са домакини срещу първите 8 от миналия шампионат. Освен това всеки е наясно, че голямата касапница в Премиършип започва към края на февруари. Мачовете до тогава са повече за пълнеж.

В началото на сезона мнозина смятаха, че тимът на Стоук Сити има реалната възможност да счупи рекорда на Дарби за отбор събрал най-малко точки в елита. Да, ама не. След 12 кръга “грънчарите” имат с 3 повече. Тимът постигна славно равенство с Ливърпул и още по-славна победа над Арсенал. Хората на Тони Пулис бяха обвинени от Арсен Венгер, че играят на ръба на престъпното, но и това е начин да респектираш отбор, за който е ясно, че е по-силен. 

Сър Алекс даде почивка на основните си футболисти в мача за Карлинг къп срещу КПР спечелен с 1:0. За шотландеца имаше и една доста лоша новина, а именно, че Оуен Харгрийвс изгаря до края на сезона. Роденият в Канада футболист, заедно с Пол Скоулс и Уесли Браун със сигурност са извън мача. Рууни е с вирусна инфекция и е под въпрос.

Спектакъла на “Театъра на мечтите” със сигурност пропускат Лиъм Лоурънс и Андрю Дейвис. Двамата са с травми. Мамади Сидибе е под въпрос.

Със сигурност Стоук не е най-лесният тим за побеждаване. В гостуванията си отборът играе много затворено и нападателите на Ман Юнайтед ще трябва да бъдат много креативни, за да пробият защитата. Все пак с изпълнители като Роналдо и Бербатов няма да е чудно и да успеят. Трите точки са важни за шампионите и те няма да ги изпуснат.

Вероятни състави:

Ман Юнайтед: Ван дер Сар, Рафаел, Фърдинанд, Видич, Евра, Роналдо, Андерсон, Карик, Парк, Рууни, Бербатов

Стоук: Сьоренсен, А. Файе, Уилкинсън, Шоукрос, Корт, Олофиняна, Делап, Диао, Уелан, Китсън, Фулър

Последни 5 мача:

Ман Юн: ПЗРПП
Стоук: ПРППЗ

Прогноза – 1
Точен резултат – 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
71