Акрапович: Локо е малко по-назад от ЦСКА и Лудогорец


FUTBOL-TV

Акрапович: Локо е малко по-назад от ЦСКА и Лудогорец

Това заяви днес старши треньорът на Локомотив Пловдив след като за трети пореден път той и "смърфовете“ обраха наградите на месеца в анкетата сред спортните редакции на Пресклуб "България“ – Купата на победата за отбор на август и значката "Златен трикольор“ за най-добър наставник. В допитването за миналия месец черно-белите спечелиха 16 от общо 21 гласа, след като завоюваха Суперкупата и достигнаха до II кръг на Лига Европа. На второ място с 4 гласа е ПФК ЦСКА, с 1 глас е КХГ "Левски-Триадица“. Сред треньорите Акрапович е лидер с 14 гласа.

След церемонията специалистът сподели, че след 2 последователни Купи на страната и Суперкупа естествено мисли за шампионската титла, както всеки треньор, но отборът му изостава от конкурентите ЦСКА и Лудогорец по численост на  състава. "Ако погледнем какви футболисти влязоха в края на мача срещу Лудогорец, виждаме, че ни трябват играчи“, каза Акрапович и допълни, че ако намерят футболист, който може да направи отбора по-качествен, ще го привлекат.  

Треньорът на Локо Пд изрази позицията си и по въпроса за желанието на ЦСКА да бъде отложен предстоящият мач между двата отбора от първенството вefbet лигата заради срещата на червените с В36  от Фарьорските острови в трети кръг на Лига Европа. Отлагането на мача е разконцентриране и не бива да има такова нещо, категоричен е треньорът на черно-белия тим. Всеки трябва да се справя с трудностите и да свикнем с ритъма четвъртък-неделя, както го правят в Германия, завърши Акрапович.

Той отново коментира загубата срещу Тотнъм на Лаута в Лига Европа миналата седмица. "Г -н Моуриньо каза, че отборът ни има качества. За да свикнеш да играеш на голямо европейско ниво, ти трябва време.Съдийството в Европа е по-различно. В България някои неща не се свирят, защото никой не иска да поеме отговорност. Бирсент Карагарен опита да помогне на отбора по един тъп начин. Не се връщам към миналото. Взимам само позитивното и гледам към бъдещето. Това е опит, който натрупахме, както и след мача със Страсбург преди година".

Бруно Акрапович анализира и тенденцията в развитието на родния футбол. Треньорът посочи, че откакто е в България /от 2017 г/ играта у нас става все по-добра и по-добра. ЦСКА, Лудогорец, Берое и Локомотив Пд го показват по терените. "България е близо до елита на Австрия. Клубният ни футбол се развива. Липсва маркетингът, от който трябва да се печели много повече. Трябва да се поработи по този въпрос, за да стане българският футбол по-интересен. Срещу Тотнъм Локомотив игра за България и българския футбол. В Англия сега си мислят, че тук се играе хубав футбол и е трудно. Пожелавам това да видим и срещу Унгария. Защо да не ги бием и да отидем на Европейско първенство? Чувствам се добре в България и се надявам да се класираме".

  Сподели
305