Босът на Локо Пловдив: Ако има дузпа срещу Левски, ще дам на вратаря ни да я бие


FUTBOL-TV

Босът на Локо Пловдив: Ако има дузпа срещу Левски, ще дам на вратаря ни да я бие

Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски обяви, че отборът може да спечели и двата трофея, тъй като 7 точки разлика сега с шампиона Лудогорец са преодолими с добрата игра на всички футболисти. "В отбора има вътрешна конкуренция. Само аз не съм вкарвал гол. От нашите момчета и защитниците бележат. Алмейда има 4 гола в 10 мача, Езе има. Луков няма, но сега ще му дам да бие дузпа. Дано да е  срещу Левски “, похвали своите играчи главният мениджър на смърфовете преди последния, 20-и кръг на първенството вefbet лигата през есенния полусезон. На  Лаута пловдивчани ще се хвърлят в решаващата битка за второто място във временното класиране. "Ще играем мъжки срещу тях“, заяви Крушарски.

Той е категоричен, че тимът е израснал в евротурнирите. Трябва да има повече мачове и затова е хубаво през седмицата  тренировките да са по-малко, а срещите да са повече – 2 дни мачове в средата на седмицата и 2 дни в края, каза още босът на черно-белите. "Важна е играта, не победата. Разходка в парка не искам  да гледам! Хората очакват да се наслаждават на футбола “, подчерта Христо Крушарски. Той сподели, че е разговарял сериозно с играчите след  слабата им изява в мачовете срещу Славия и Арда.  "Всичко в отбора минава през призмата на разговорите и по този начин се стигна до тези резултати“, поясни още собственикът на Локомотив Пд. Той дава отлична оценка на треньора Бруно Акрапович и на спортния директор Георги Иванов-Гонзо. "Треньорът е част от организацията на предприятието, но главната отговорност я носи този, който дава парите. Какво ще стане, ако стоката Ви е бракувана? Ще фалирате“, продължи опитният бизнесмен. "При нас нещата са реални. Всеки си получава това, което заслужава. Не виждам един играч да струва колкото един от Втора лига на Италия, Испания, а и  Аржентина".

Крушарски съобщи, че през зимната пауза ще бъдат привлечени двама-трима нови  футболисти. Единият ще е на мястото на приключващия кариерата си Георги Илиев, един нападател и вероятно още един защитник. Димитър Илиев има нов 3-годишен договор с клуба и е уверил, че никъде другаде не иска да играе.

Собственикът на Локо Пловдив е противник на принципа да се въведе задължителна квота от поне двама млади български  играчи във всеки отбор. "Вие като нямате работници-българи за производството, откъде ще ги вземете? Ще ги внесете,“ категоричен е Крушарски. Проблемът се корени в детско-юношеските школи, където няма кадри. "Обучението на треньорите е сбъркано“, сподели бизнесменът. Той  самият е разбрал, че е харчил пари напразно за двама млади уж специалисти в школата /учители по физическо без дипломи/, едва  след като в клуба дошъл на работа Гонзо. "Необходима е стратегия за развитието на детско-юношеския.футбол. На мен ми трябваха  8 години, за да започна да произвеждам. На децата от 6 г до 9 г им трябват добри педагози, добри учители по физическо. След това са им необходими добри треньори“, добави Крушарски.

Бизнесменът ясно изрази привързаността си към Локо Пловдив. Ако се появи богат кандидат-купувач, ще сключи сделка, но при едно условие – да си запази една златна акция. На въпроса кой би се съгласил при липсата на свобода за новите собственици да  вземат решения, Крушарски отговори недвусмислено: “Ако искат. Аз не се натискам. Има ли някой да се разделя със семейството си по желание?"

  Сподели
189