Димитър Пенев: Едно време срещу отбори като Англия си сверявахме часовника


FUTBOL-TV

Димитър Пенев: Едно време срещу отбори като Англия си сверявахме часовника

Легендарният треньор Димитър Пенев коментира предстоящия днес евроквалификационен сблъсък между България и Англия на националния стадион. Мачът е без значение за нашия тим, който отдавна загуби шансове за класиране, но е добър повод да си сверим часовника с един от водещите отбори в Европа и света.

Според Пената нашите момчета са длъжни да надскочат възможностите си срещу такъв опонент и няма да имат оправдание, ако не покажат поне желание за игра.
 
“Дори и да нямаш качества, това не ти пречи да се надяваш на добър резултат. Много пъти играта не върви, но пък постигаш резултат. Това е един от най-добрите мачове да покажем какво можем. Ако не можеш да се настроиш за двубой с Англия, кой трябва да дойде да те мотивира?! Дано играчите да се настроят и да изпълнят задачите на треньора. И който може да добави от себе си, да се надскочи…
 
Дано се събудим. Едно време националите си брояхме мачовете срещу Англия, Германия, Италия…Ти ако не си играл срещу тези отбори, все едно не си бил в националния, а си играл Самоковско или Шопско хоро. Ще видим какво ще стане. За кратко време Балъков извика доста футболисти.
 
Много ги върти, но виждаме в кои клубни отбори играят. Не можем да очакваме чудеса от тях. Честно казано, англичаните на едно място да стоят, пак трудно ще ги покрием. Но пък видяхме, че паднаха от Чехия, значи не е невъзможно и ние да им вземем нещичко", коментира Пената пред "Тема Спорт".

  Сподели
100