Дунав обяви мач с румънци и още четири проверки, Робер Пирес им пожела успех


FUTBOL-TV

Дунав обяви мач с румънци и още четири проверки, Робер Пирес им пожела успех

Дунав стартира подготовка за новия сезон на 12 юни, съобщиха от клуба. Началото на тренировъчния цикъл ще започне на клубната база в Русе, а на 17 юни футболистите заминават за подготвителен лагер в Трявна, където възпитаниците на Людмил Киров ще останат до 28 юни. На този етап са уточнени и пет контролни срещи:

22.06 - Етър 
26.06 - Локомотив Горна Оряховица
28.06 - Литекс
03.07 - Академика Клинчени (Румъния)
06.07 - Черно море

Часовете и мястото на провеждане на двубоите ще бъдат уточнени допълнително.

В същото време френският маестро Робер Пирес поздрави "драконите“ за начина, по който се пребориха за оставането си в Първа лига. Момчетатата на Людмил Киров елиминираха Септември в решаващия плейоф след загуба с 0:1 в Русе и победа с 3:2 в реванша в София. Именно положителната развръзка в столицата е повода, който подтикна звездата на световния футбол да пожелае успех на дунавци и много по-добро класиране през следващия сезон в родния елит, който ще е четвърти пореден за тях в Първа лига.

Пирес е световен и европейски шампион, както и двукратен носител на Купата на конфедерациите с тима на Франция. Първият си клубен трофей печели през 1996 година – Купата на лигата на Франция с родния си Метц. На сметката си той има още две титли и две Купи на Футболната асоциация на Англия с Арсенал, както и куп индивидуални награди, най ценната от които е играч на сезона в Премиершип през сезон 2001/ 2002 г.

Робер Пирес има поглед над родното първенство, благодарение на приятеля на Дунав Кирил Евтимов, с когото не е тайна са в прекрасни отношения. Благодарение на бургазлията фенове на "драконите“ са вече Патрис Локо, Венсан Герен, Томас Бролин, Баудевайн "Боло“ Зенден и други от популярните звезди на футбола, тениса и баскетбола, с които има контакти.

  Сподели
448