Астън Вила ще надвие Аякс в дербито на Група F


.

Астън Вила ще надвие Аякс в дербито на Група F

Астън Вила посреща Аякс в култов сблъсък на “Вила Парк” в Бирмингам. Срещат се два тима, които са били европейски шампиони. Една от титлите на холандците е спечелена на английска земя след победа над Панатинайкос на “Уембли”. Това става през 1971. Вила пък от своя страна печели през 1982 трофея в Холандия. В Ротердам е победен Байерн (Мюнхен).

Сега времената са други. В Англия има доста силни отбори, които нямам как да допуснат Астън Вила до Шампионската лига. Аякс пък напоследък отстъпи пред по-силният финансово ПСВ Айндховен и ето, че двата тима се срещат в УЕФА.

Наставниците на двата тима Мартин О’Нийл и Марко ван Бастен също могат да се похвалят със славни постижения. През 1980 ирландецът става шампион на Европа с Нотингам Форест. През 1989 и 1990 холандският маестро прави същото с Милан.

Астън Вила сега е доста силен отбор залагащ предимно на британци и гарниран с няколко класни чужденци, сред които и българският национал Стилиян Петров. За да влезе в групите тимът се справи с Литекс, въпреки че имаше тежки моменти в Ловеч.

Аякс пък започна трудно в Холандия, но напоследък дава знаци, че се подобрява. Особено важна бе победата над временния лидер Грьонинген. Тимът обаче не е побеждавал англичани 30 години. Единствената им победа на Острова пък е от 1972, когато в ¼-финал за КЕШ е сломен Арсенал.

Освен отдаван контузения Вилфред Бума Мартин О’Нийл няма проблеми преди мача. Ник Шори, който не игра с Портсмут ще се завърне в титулярния състав.

При Аякс титулярният страж Мартин Стекеленбург продължава да е контузен и ще пази Кенет Вермеер. Доналд, Ван дер Хейден, Исмаил Аисати и Кенеди Бакърджиолу са аут за мача, но се завръща Габри.

Страхотен мач очаква зрителите на Вила Парк. Гостите определено ще затруднят повече Астън Вила от отстранените до сега Мидтиланд и Литекс. И двата тима ще са доволни на равенството, тъй като в групата им са още Жилина, Хамбургер, Аякс и Славия. По-вероятна обаче е победата за англичаните най-вече заради формата, в която се намират.

Вероятни състави:

Астън Вила: Фрийдъл, Л. Янг, Лаурсен, Дейвис, Шори, Петров, Рио-Кокър, Бари, А Янг, Агбонланхор, Карю

Аякс: Вермеер, Силва, Олегер, Вермален, Еманюелсон, габри, Линдгрен, Вертонген, Луис Суарес, Хунтелаар, Сарпонг

Последни 5 мача:

Астън Вила: РЗРПЗ
Аякс: ПЗППР

Прогноза на Futbol TV – 1
Точен резултат: 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
70