Скандал при представянето на Матеус


Н. Гавазов

Скандал при представянето на Матеус

Новият селекционер на българския национален отбор по футбол Лотар Матеус, който подписа договор да води „трикольорите" за 1 плюс 2 години, бе представен официално днес. Той каза, че познава добре българския футбол и допълни, че очаква миниум второ място в групата, както и участие в Европейското първенство в Полша и Украйна през 2012 година. Официално Матеус и Борислав Михайлов подписаха договор за 1 плюс 2 години.

„Изключително се радвам, че поемам този пост. Знам, че няма да бъде лесно, но това ще е едно приятно предизвикателство. Познавам добре българския футбол, и мисля, че имаме сили за второто място в предварителната група", заяви Лотар Матеус на пресконференцията организирана от БФС.

„Настроен съм позитивно, но е важно и медиите и феновете да са позитивно настроени. Непремислените критики от ваша страна, често могат да навредят на работата", допълни селекционера на националния ни отбор.

„Надявам се да постигна високи цели с този отбор. Радвам се за този пост. Знам, че няма да бъде лесно след двете загуби на отбора от Англия и Черна гора, но именно това за мен е голямото предизвикателство - да не се притесняваш от трудните задачи и да се справяш с тях. Смятам обаче, че ще можем да постигнем целите си - те са класиране за Европейското първенство и след това за Световното", продължи германецът.

Матеус каза също така, че ще направи всичко възможно да привлече Димитър Бербатов за участие в националния отбор.

„Бербатов винаги е добре дошъл в националния отбор. Ще говоря с него, и ще се опитам да го убедя да се върне, но това си е изцяло негово решение. Изпадал съм в подобна ситуация като играч, но съм на мнението, че националния отбор трябва да е преди всичко", продължи Матеус.

В края на пресконференцията бе предизвикан малък скандал, след като новият национален селекционер на България отказа да отговаря на неудобните въпроси, както и да говори за личния си живот по време на официалното си представяне.

"Няма защо да разказвам истории, случили се с личния ми живот. Не се вълнувам за вашия живот, така че и вас не трябва да ви интересува моя. Тук съм, за да тренирам отбора", каза Матеус, с което предизвика възмущението и бурната реакция на Сашо Диков от Канал 3.

Президентът на БФС Борислав Михайлов веднага реагира и помоли Диков да напусне залата. В крайна сметка пресконференцията бе прекратена заради продължилия спор между журналиста и пресаташето на БФС Павел Колев, който не разреши на представителите на медиите да задават неудобни въпроси към Матеус.

„Лотар Матеус идва с голям оптимизъм и с мерак за работа. Надявам се ние като ръководство на БФС да му дадем необходимите условия за работа", заяви пък Борислав Михайлов.

„Това е отбора на цяла България и за това трябва да бъде обичан", завърши главата на българския футбол.

 

  Сподели
104