Барса ще се справи с побратимите от Базел


.

Барса ще се справи с побратимите от Базел

Базел посреща на своя “Сейнт Якобс” Барселона в среща от Група С на Шампионската лига. Каталунците очаквано са лидер в потока, а нови три точки на практика ще им гарантират място в 1/8-финалите. Базел пък няма точка в групата и се очерта като аутсайдер, тъй като борбата за вотроро място ще водят Сопортинг и Шахтьор.

Базел е място, което е отпечатано със златни страници в историята на Барса. През 1979 каталунците печелят тук КНК след победа над Фортуна Дюселдорф с 4:3. Има една по-голяма връзка между двата клуба. Ханс Гампер е футболист на швейцарците и капитан на националния отбор на алпийската държава. През 1899 той създава Барселона и там е познат като Жоан Гампер.

Логично цветовете на двата клуба си приличат. Естествено благодарение на мащабите на Испания Барса става един от най-великите клубове в Европа.

Колкото до временната форма на двата отбора Барса ниже победа след победа и вече забрави миникризата от началото на сезона. Важното за клуба е, че печели и от онези мачове, които на пръв поглед изглеждат “закучили се”. Така стана срещу Атлетик Билбао.

Базел е на път към титлата в Швейцария под ръководството на Кристиян Грос. В последните два кръга обаче те не бяха много убедителни – загуба  от Йънг Бойс и равен с Грасхопър.

Особени проблеми за Базел няма. Под въпрос са само Карлитос и Чипърфийлд. При Барса положението също е добро. Завръщат се Туре и Маркес. Само Сейду Кейта не може да вземе участие.

Съставът на Пеп Гуардиола е абсолютен фаворит в мача. В Шампионската лига няма място за сантименталности, важни са трите точки, а те изглежда ще са за каталунците.

Последни 6 мача:

Базел: РЗЗРПП
Барселона: ПППППП

Прогноза на Futbol TV – 1
Точен резултат – 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
79