Интер - Атлетико Мадрид: Зрелищен и открит финал за Суперкупата на Европа


Н. Гавазов

Интер - Атлетико Мадрид: Зрелищен и открит финал за Суперкупата на Европа

Интер - Атлетико Мадрид
Стадион: "Стад Луи II", Монако
Дата: 27.08.2010
Час: 21:45
Съдия: Масимо Бусака (Швейцария)

Континенталният футбол може да бушува с пълна сила още от месец юли, но с финала за Суперкупата на Европа се поставя началото за по-сериозни действия в европейските клубни турнири. Както винаги, Futbol TV остава верен на традицията да анонсира важните европейски футболни събития. В петък вечер в Монако ще бъде поставено началото на големия клубен сезон на Стария континент. Квалификационните бариери в Шампионската лига и Лига Европа са назад, отборите узнаха  своите съперници в групите, но в душите на триумфиращите през сезон 2009/10 Интер и Атлетико Мадрид е неспокойно. За тях тази вечер ще е специална. Защото двата тима ще си оспорят почетния трофей, като никога преди това не са го правили.


Все още не е преминало възхищението от играта на Барселона в предишния сезон, когато рекорда на каталунците може да бъде повторен от миланския Интер. Символично или не, но „нерадзурите” отстраниха напълно заслужено именно „блауграна” в полуфинала на Шампионската лига и съвсем закономерно сега вниманието е приковано върху Интер. Отборът на Жозе Моуриньо – Рафа Бенитес се сдоби вече с четири титли през настоящата година. Най-богат се оказа месец май, през който бе спечелена Шампионската лига, титлата в Италия и Купата на страната. През август пък Интер стана носител на Суперкупата на Италия. По такъв начин, Суперкупата на Европа може да се превърне в петият трофей за „нерадзурите” през тази година, разбира се, ако бъде победен Атлетико Мадрид.


Намирайки се под сянката на големия брат Реал Мадрид, изненадващо или не Атлетико достигна до финал в турнира за Купата на Краля където загуби от Севиля. За разлика от Кралския клуб, който ще бъде запомнен най-вече с помпозните презентации на нови футболисти и неосъществения „проект Перес”, „дюшекчиите” спечелиха  Лига Европа, побеждавайки съвсем заслужено на финала английския Фулъм. По този начин столичани прибавиха в клубната каса първия си европейски трофей от 1960 година насам, основна заслуга за което допринесе старши треньора Кике Флорес, който преобрази отбора през сезона, но и който има щастието да работи с играчи като Форлан и Агуеро.

През подготвителния сезон Интер изигра няколко приятелски срещи, като най-запомняща се бе тази в Балтимор, където милионерите от Манчестър Сити станаха за смях. Ето’О продължава да бележи и под ръководството на Рафа Бенитес, като вкара два гола на Рома при успеха с 3:1 за Супер Купата на Италия. Това лято в клуба, освен Бенитес, дойде още младият талант на Бразилия Филипе Кутиньо, завърнаха се и нигерийците Обиора и Обина. Клубът беше напуснат само от Марио Балотели, който пое към Сити.

Атлетико Мадрид не участва в презокеански турнета, но някои от неговите футболисти взеха участие на световното първенство по футбол. Там най-силно впечатление направи уругваеца Диего Форлан, който достигна с отбора си до четвъртото място в съревнованието. Бившият играч на Манчестър Юнайтед вкара пет гола и съвсем закономерно бе избран за играч на Мондиал 2010.

Рафа Бенитес вече обяви групата от 21 човека за мача, като в нея не бяха включени Тоаго Мота и Сантон заради контузии. Място намери обаче Майкон, който въпреки спекулациите за напускане, засега остава в Милано. Милито ще бъде на върха на атаката и ще има подкрепата на Пандев, Снайдер и Ето’о. На вратата ще бъде Жулио Сезар, а пред него знаменитата двойка централни защитници Лусио и Самуел.


Кике Санчес също обяви групата за мача. От нея отпаднаха Асенхио, Гонзалес, Пулидо, Коке и Переа. В атака ще видим обаче тандема Форлан и Агуеро. По крилата Шимао и Рейес, а в средата Тиаго и Асунсао.


Срещата ще бъде изключително интересна, поради класните изпълнители в отборите и различията в стиловете на играчите. Според испанците, мачът ще е труден за тях, но победата не е невъзможна.

„Интер е велик отбор с добри играчи. Знаем колко ще ни бъде трудно. Ние знаем обаче, че и можем да спечелим ако играем добре. В момента това е нашата цел”, заяви на снощната пресконференция Кике Санчес.

Според италианците, срещата ще бъде трудна и за тях, най-вече защото доста от играчите не са възстановени напълно.

„Нямахме много време да се подготвим и физическото ни състояние не е много добро. Знаме какъв отбор е Атлетико и как играят. Ще бъдем внимателни с опазването на Форлан и Агуеро”, заяви пък Бенитес.

Очакванията са за открита игра, с много движение по крилата и опасни положения пред двете врати. Според мен е по-вероятно двата отбора да не успеят да се победят в редовното време и спора да се реши в допълнителното време. Всичко обаче ще зависи от формата на Форлан и Агуеро и доколко футболистите на Интер са възстановени наистина от срещата срещу Рома.

Прогноза: Интер – Атлетико Мадрид 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

04 август Интер - Панатинайкос 2:3 (Приятелски мач)
06 август ФК Далас - Интер 2:2 (Приятелски мач)
13 август Интер - Ювентус 1:0 (ТИМ Къп)
13 август Интер - Милан 0:0 - 3:2 сл. дузпи (ТИМ Къп)
21 август Интер - Рома 2:1 (Суперкупа на Италия)

Атлетико Мадрид:

06 август Кадис - Атлетико Мадрид 1:1 - 5:6 сл. дузпи (Приятелски турнир)
08 август Еспаньол - Атлетико Мадрид 1:1 - 3:4 сл. дузпи (Приятелски турнир)
14 август Атлетико Мадрид - Майорка 2:3 (Приятелски мач)
18 август Атлетико Мадрид - Спортинг Хихон 0:1 (Приятелски турнир)
19 август Монтевидео Уондърърс - Атлетико Мадрид 0:3 (Приятелски турнир)


Досегашни срещи:

Интер - Атлетико Мадрид

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Интер - 1.83
Равен - 3.50
Атлетико Мадрид - 4.33

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
334