ЦСКА, Етър и БФС почетоха големия Трифон Иванов


FUTBOL-TV

ЦСКА, Етър и БФС почетоха големия Трифон Иванов

На тази дата един от най-големите български футболисти - Трифон Иванов, щеше да навърши 53 години. Ето какво написаха от БФС по темата:

Легендарният защитник е роден на 27 юли 1965-а, а в кариерата си защитава екипите на Етър (Велико Търново), ЦСКА, Бетис (Севиля), Ксамакс (Нюшател), Рапид (Виена) и Аустрия (Виена). Има 77 мача и 6 гола за "А" националния отбор на България, с който е бронзов медалист от световното първенство в САЩ през 1994-а и участва на Евро 1996 и СП 1998. Футболист на годината в България за 1996-а. В последните години преди смъртта си на 13 февруари 2016-а, Трифон заемаше поста председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново. 

Нека на този ден си спомним с обич и уважение за един от най-емблематичните и сърцати мъже, носили националната фланелка на България!

Ето какво написаха и от ЦСКА на своя сайт:

Той беше един от най-обичаните футболисти, който някога са се раждали в България.

Играчът, който вкара гол на Русия и класира страната ни на Световното първенство във Франция`98.

Туньо, както го наричаха всички на галено, е трикратен шампион на България с ЦСКА, а също и носител на Купата на страната и Суперкупата. Защитникът с номер 3 даде началото на паметната победа над Левски с 5:0 на 1 октомври 1989, а след него Христо Стоичков наниза още 4 попадения в синята врата.

Иванов е шампион и на Австрия с Рапид Виена, като със зелено-белите игра и на финал за КНК през 1996 година, загубен от ПСЖ с 0:1.

Железният защитник завинаги ще остане в нашите сърца!

Етър също не забравиха своята легенда.

"Да си спомним за Трифон – днес легендата на Етър и националния отбор, "железният“ защитник и футболист № 1 на България за 1996 г. Трифон Иванов щеше да празнува 53-ия си рожден ден…

Никога няма да те забравим!

Нека на днешния мач на Етър срещу Верея в 3-ата минута почетем с едноминутни аплодисменти паметта на незабравимия Трифон Иванов!", написаха "виолетовите" на своя сайт.

  Сподели
430