БФС и ММС се четкат преди жребия


FUTBOL-TV

БФС и ММС се четкат преди жребия

"Изключително съм щастлив от ефективното и ползотворно сътрудничество между Министерството на младежта и спорта и Българския футболен съюз.“ Това заяви министър Красен Кралев на официалната церемония по представянето на топките, безвъзвратно дарени за клубовете от Първа, Втора и Трета лига от ММС с подкрепата на Българския спортен тотализатор.


От своя страна президентът на БФС Борислав Михайлов също изрази задоволството си от третата поредна съвместна инициатива на централата и министерството. "За никого не е тайна, че работата ни с Министерството на младежта и спорта се подобри неимоверно от момента, в който г-н Кралев зае ръководния пост. Резултатите от общите ни усилия са повече от видни“, заяви Михайлов на пресконференцията, на която присъстваха още изпълнителният директор на БСТ Дамян Дамянов, както и зам.-изпълнителните директори на БФС Павел Колев и Антон Попов.

Министър Кралев не подмина и наболелия въпрос с евентуалните промени в Закона на хазарта. "Българският спорт изключително много зависи от Българския спортен тотализатор - всяко намаление на бюджета се отразява на парите, които ние сме планирали; всеки лев е ценен", каза той.

Благодарение на ММС и БСТ, всички елитни клубове ще получат по 60 броя “Adidas Telstar 18" – официалната топка, с която ще се изиграе започващото след седмица световно първенство в Русия. Представителите на Втора лига  ще бъдат обезпечени с по 20 топки “Nike", използвани във водещи европейски първенства като Испания и Англия, а тимовете от Трета лига ще бъдат зарадвани с по 10 топки “Joma". За нуждите на детско-юношеския футбол, посочен и от министър Кралев, и от президента Михайлов, като основен приоритет на БФС, са предвидени още 1200 топки, с които общият брой набъбва на внушителните 3 хиляди.

  Сподели
441