На 1 юни става ясен шампионът на Данониада, Бербатов връчва купата


Л. Михайлов

На 1 юни става ясен шампионът на Данониада, Бербатов връчва купата

На 1 юни 2018 г., основният терен на НСА в София ще приеме финалните мачове от двадесет и първото издание на детски футболен турнир "Данониада".

През 2018 година за решаващите срещи от четирите зони се класираха отборите на ФК Фортуна (Пн), ФК Литекс (Лч), ФК Берое (Ст.З), отбора от спортната паралелка на ФК Локомотив (Пд) в СУ "Св. Седмочисленици" (Пд), ФК Добруджа (Дч), ФК Черноморец (Бс), ФК Национал (Сф) и ФК Локомотив (Сф).

Терен №4 в НСА ще бъде отворен за публика от 10:00 ч. на 1 юни, когато започват полуфиналните мачове. Последният и най-важен двубой в "Данониада" 2018 започва в 13:00 ч.

В 13:45 ч. е церемонията по награждаването, на която патронът на турнира - Димитър Бербатов ще връчи купата на победителите.

Традиционно победителят излъчен във финалната фаза ще се състезава за Международна купа "Данон". Във връзка с честванията на 100 години от основаването на “Данон", финалистите от цял свят през 2018 г. ще се състезават за Международната купа “Данон" през 2019 г. На грандиозно събитие в Испания, по едно и също време ще бъдат организирани два паралелни турнира - с отборите-победители от 2018 г. и от 2019 г.

Пълен фото и видеоархив от зоналната фаза на "Данониада" 2018 е на разположение в интернет сайта на турнира www.danoniada.bg, както и във Фейсбук на: www.facebook.com/danoniada

През 2018 г. за втора поредна година по време на “Данониада" се организираха образователни игри за децата на тема “Събирай разделно". Програмата е част от съвместна инициатива на “Данон - Сердика" АД и “ЕКОПАК България" (АД), чиято цел е да разясни на малките футболисти ползите от разделното събиране на отпадъци и да им помогне да разширят и затвърдят познанията си за опазване на природата.

В рамките на турнира се организира специална обучителна игра сред участниците и публиката, която има за цел популяризирането на здравословното хранене и е част от визията на Данон – Oneplanet. Onehealth. Важната информация за храненето и хранителните навици е представена на децата по интересен и забавен начин в игрови формат.

  Сподели
784