Берое се разделя с японец, желанието му е да бъде национал


В. Мухарски

Берое се разделя с японец, желанието му е да бъде национал

Берое се раздели с полузащитника Кохей Като по взаимно съгласие. Японецът имаше договор до месец май т.г., но изрази непоколебимото си желание да се завърне в своята родина и продължи кариера си там, за да бъде пред погледа на националния селекционер на участника в Световното първенство през това лято в Русия.

Като бе привлечен през лятото на 2016 г. и за този период изигра 47 мача, в които реализира 1 гол. "Ръководството на Берое благодари на Кохей Като за професионализма и съвместната работа и му желае успех занапред", заявиха от тима на своя официален сайт.

Кохей Като е роден на 14 юни 1989 година във Вакаяма, Япония. Играе като полузащитник. Висок е 173 см и тежи 70 кг. Юноша е на Джеф Юнайтед Ичихара Чиба. В юношеската си кариера играе и за студентския отбор на университета си "Ритсумейкан“. През 2012 година преминава в Сакачипас (Буенос Айрес, Аржентина). В края на сезона се завръща в Япония, където играе за "Мачида Зелвиа“ (Токио). Там записва 29 мача.

Забелязан е от европейски агенти и преминава в Рудар (Плевля, Черна гора). През сезон 2013/2014 записва 30 мача и вкарва 1 гол. В следващия сезон има 31 срещи и 7 попадения. Същият сезон става шампион на Черна гора. През сезон 2015/2016 е привлечен от отбора от полската Екстракласа Подбескидже (Белско-Бяла). Записва 35 мача и вкарва 1 гол.

Иначе другата новина от лагера на Берое е свързана с юношите на тима старша възраст, които приключиха с участието си в турнира за Купата на БФС при родените след 01.01.2000 г. Тимът, воден от наставника Иван Гаджев отпадна на полуфинал, след като завърши 1:1 с Черно море във втория мач, игран днес на Спортна база "Берое". Първата среща във Варна преди седмица завърши 0:0. Така с гол на чужд терен варненци си осигуриха участие в спора за трофея. Финалът е на 26 април.

  Сподели
286