Пробвайте знак Х за ЦСКА - Левски


Л. Михайлов

Пробвайте знак Х за ЦСКА - Левски

ЦСКА - Левски
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 18.03.2018 г.
Час: 13:00
Съдия: Никола Попов


ЦСКА е домакин на Левски в първия от очертаващите се пет мача между тези съперници в рамките на няколко месеца. Двата тима се паднаха един срещу друг и в турнира за Купата на страната, където ги очакват две срещи, а точно толкова имат и в предстоящата плейофна фаза на Първа лига. Предстоящото дерби обаче е от програмата на 26-ия кръг на първенството. Двата тима са разделени от цели десет точки в класирането, но това не пречи срещата да се очаква с голям интерес. Прогнозата на Futbol Tv и Futbolbet е за знак - Х.

Старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев има няколко въпросителни преди мача с Левски. Първата е свързана с поста на ляв бек. Жеферсон бе гласен за титуляр след продажбата на Антон Недялков в САЩ. Бразилецът обаче далеч не е нужното ниво, а в последния мач на тима той бе заменен от Александър Георгиев. Българското момче само за десетина минути направи повече отколкото Жеферсон за цял мач - гол и асистенция. Така всичко е в ръцете на Белчев, който в последния момент ще реши на кой от двамата да заложи.

Наставникът все още не е сигурен и за поста на ляво крило. Джеси, Алберг и Рафаел Енрике показват сходна не особено задоволителна игра. И тримата са с равен шанс да стартират от първата минута.

Последната въпросителна пред треньора на "червените" е свързана с Тиаго Родригес. Той със сигурност ще бъде титуляр, но все още не е ясно на каква позиция. Португалецът показа, че се чувства по-добре зад нападателя, но въпреки това често е използван и като опорен халф. Ако това се случи, то Хеан Бланко ще подпомага Каранга от задни позиции. При другата ситуация - до Кристиян Малинов ще застане Раул Лое.

Иначе добрата новина е, че Божидар Чорбаджийски се завръща в групата на тима, след като изтърпя наказание, но очакванията са, че ще остане на пейката за сметка на Александър Барт. Последният ще си партнира с Бодуров в центъра на защитата.

Съставът на ЦСКА вероятно ще бъде следният: Черниаускас, Жеферсон, Бодуров, Барт,  Манолев, Малинов, Лое, Десподов, Тиаго, Алберг, Каранга.

"Настроението в отбора е добро. Футболистите, а и ние треньорите очакваме с нетърпение дербито срещу Левски. На този етап всичко е нормално. Готвим се по план. Очакванията ми за мача са да покажем един колективен футбол и да победим. Ако всичко е наред, след края на мача ще празнуваме. Когато има мач между ЦСКА и Левски няма значение временното класиране, разликата в точките или кой в каква форма се намира. Това е дерби и всичко може да стане. Ние сме готови за всякакви варианти. Дано да покажем добра игра и да зарадваме феновете, които ще ни подкрепят", заяви Стамен Белчев в часовете преди мача.

Капитанът на Левски и титулярен вратар от началото на сезона - Божидар Митрев, ще бъде готов за игра за сблъсъка с ЦСКА идната неделя. В последните срещи Николай Кръстев беше първи избор на Делио Роси заради контузията на Митрев. Неговият заместник направи приличен мач срещу Черно море във Варна, но пък се отчете с груба грешка при равенството 1:1 с Етър. Поради това се очаква италианският треньор на "сините" да заложи на опита на Митрев, а Кръстев отново да седне на пейката.

Защитникът Аймен Белаид не тренира с Левски и е под въпрос за мача на "сините" в неделя. Стоперът е пострадал по време на тренировка в областта на кръста и най-вероятно няма да е на линия за двубоя. От началото на пролетта той има само един мач в актива си. Бившият играч на Локомотив Пловдив започна титуляр срещу Черно море, но не показа особено високо ниво. Евентуалната му липса може да остави Делио Роси само с двама централни защитници преди мача в неделя. Става дума за абсолютните титуляри Давид Яблонски и Холмар Ейолфсон.

В защита Роси ще заложи над Фигейредо, Ейолфсон, Яблонски и Цветкович. В центъра на терена ще са Тиам и Гомез, а по крилата ще действат Паулиньо и Прохазка. В нападение ще се разчита на Слави Костов и Обертан. Има и възможност Нашименто да бъде сред стартовите 11, но по-вероятно ще се появи в игра след почивката. Антонио Вутов е наказан и пропуска мача.


ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЛЕВСКИ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - ЦСКА София

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
11.03.2018 Първа ПФЛ Пирин Благоевград 1 - 2 ЦСКА София
08.03.2018 Първа ПФЛ ЦСКА София 2 - 1 Етър Велико Търново
05.03.2018 Първа ПФЛ Дунав Русе 0 - 2 ЦСКА София
23.02.2018 Първа ПФЛ ЦСКА София 0 - 0 Черно море
17.02.2018 Първа ПФЛ Верея Стара Загора 0 - 5 ЦСКА София


Последни 5 срещи - Левски София

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
11.03.2018 Първа ПФЛ Левски София 1 - 1 Етър Велико Търново
07.03.2018 Първа ПФЛ Черно море 2 - 3 Левски София
03.03.2018 Първа ПФЛ Левски София 0 - 0 Берое
24.02.2018 Първа ПФЛ Септември София 1 - 4 Левски София
18.02.2018 Първа ПФЛ Левски София 1 - 0 Ботев Пловдив


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
21.10.2017 Първа ПФЛ Левски София 2 - 2 ЦСКА София
28.05.2017 Група за Титлата ЦСКА София 3 - 0 Левски София
29.04.2017 Група за Титлата Левски София 0 - 3 ЦСКА София
04.03.2017 Първа ПФЛ Левски София 2 - 1 ЦСКА София
15.10.2016 Първа ПФЛ ЦСКА София 1 - 1 Левски София
  Сподели
326